اثر سطوح مختلف چربی و پروتئین بر شاخص های رشد، بازماندگی و ترکیبات تقریبی لاشه بچه ماهیان نورس سفید دریای خزر (Rutilus frisii kutum Kamensky, 1901)
الموضوعات :مصطفی تاتینا 1 , مجید موسی پور شاجانی 2 , علی حمیداوغلی 3 , رضا طاعتی 4 , مهتاب قریب خانی 5
1 - عضو هیات علمی دانشگاه ازاد واحد بندر انزلی
2 -
3 -
4 -
5 -
الکلمات المفتاحية: پروتئین, ماهی سفید, چربی, شاخص رشد, ترکیب بدن,
ملخص المقالة :
اثر مقادیر مختلف پروتئین ( 35 ، 40 ، 45 و 50 درصد ) و روغن ماهیِ افزوده شده به جیره (1، 3، 5 و 7 درصد ) بر عملکرد رشد وترکیبات بدن بچه ماهیان نورس سفید با میانگین وزن اولیه 02 / 0 ± 2/ 0 گرم توسط 16 نوع جیره به مدت 8 هفته مورد ارزیابی قرارگرفت. نتایج نشان داد که تقابل بین پروتئین و چربی تأثیر معنی داری در پارامترهای رشد نداشته است ) 05 / pپروتئین به تنهایی بر درصد افزایش وزن بدن ) RGR (، ضریب چاقی ) CF ( و ضریب رشد ویژه ) SGR ( تأثیر معنی داری داشته استو پروتئین 40 درصد منجر به بهبود رشد گردیده است. میانگین تأثیر چربی 7 درصد روغن ماهیِ افزوده شده به جیره ) 17 درصد چربیجیره( بیشترین تأثیر را در مقایسه با سایر تیمارها داشته و با سایر تیمارها اختلاف معنی داری نشان داد. نتایج مربوط به آنالیز ترکیباتبدن نیز نشان داد پروتئین جیره تفاوت معنی داری در بین تیمارها ایجاد نکرد ) 05 / pمعنی دار داشته و با افزایش چربی جیره مقدار چربی بدن نیز افزایش یافته است ) 05 / p>0 (. به طور کل می توان اظهار داشت که میزان40 درصد پروتئین و 3 درصد روغنِ ماهی افزوده شده به جیره ) 14 درصد چربی( بیشترین و بهترین شرایط رشد را در بچه ماهیاننورس سفید قبل از رهاسازی ایجاد می نماید.