مدل سازی ارتباطات سیاسی هیات مدیره و ریسک اعتباری شواهد تجربی نظام بانکداری بدون ربا ایران(رهیافت داده های تابلویی پویا)
الموضوعات :علی حیدری 1 , عزت اله عباسیان 2 , فرزانه خلیلی 3
1 - گروه مالی ، واحد تهران مرکزی ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران ، ایران
2 - گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران ، تهران ، ایران
3 - گروه اقتصاد، واحد ابهر ، دانشگاه آزاد اسلامی ، زنجان ، ایران.
الکلمات المفتاحية: ریسک اعتباری, ارتباطات سیاسی, مدل سازی, رهیافت داده های تابلویی پویا, هیات مدیره, نظام بانکداری بدون ربا ایران,
ملخص المقالة :
هدف این پژوهش اثر تعاملات بین مدیران دارای ارتباطات سیاسی، مدیران مستقل و ریسک اعتباری بانکها را در یک کشور نو ظهور بررسی کرده است؛ مطالعه ادبیات نظری نشان میدهد که ارتباطات سیاسی، ارزش سازمانها را افزایش میدهد. روابط سیاسی ممکن است در عملکرد بانکها تاثیر مثبت و منفی بگذارد. پاسخ به این پرسش که ارتباطات سیاسی بانکها تاثیر مثبت یا منفی در عملکرد مالی آنها دارد، مقولهای است که با قاطعیت نمیتوان به آن پاسخ داد. در این مطالعه بانکهای تجاری مشتمل بر 16 بانک برای دوره زمانی 1396-1390 میباشد برای جمعآوری دادههای مورد نیاز برای بانکهای فهرست شده در بورس اوراق بهادار تهران از پایگاه اطلاعاتی ناشران کُدال استفاده شد. همچنین از اطلاعات موجود در گزارش عملکرد بانکهای ایرانی که توسط موسسه عالی بانکداری ایران گردآوری شده است، استفاده شد. برای بررسی این موضوع، از روش SGMM (روش گشتاورهای تعمیمیافته سیستمی) یا به بیان دیگر، روش پویا و سیستمی تعمیم یافته (GMM) ارائه شده توسط بلوندل و باند (1998) که روش معتبری در اقتصاد سنجی میباشد استفاده شده است. یافتههای پژوهش نشان می-دهند که ارتباطات سیاسی هیآت مدیره در بانکهای تجاری ایران تأثیر قابل توجهی بر ریسک اعتباری دارند.
_||_