اثر متقابل افزایش پروتئین جیره و دفعات غذادهی بر میزان رشد و بازماندگی لارو ماهی سفید دریای خزر (1901Rutilus frisii kutum, kamensky)
الموضوعات :عرفان شاهکار 1 , حسین خارا 2 , محمد سوداگر 3 , عظیم عظیمی 4
1 - دانشگاه آزاداسلامی واحد لاهیجان، دانشکده منابع طبیعی
2 - دانشگاه آزاداسلامی واحد لاهیجان، دانشکده منابع طبیعی
3 - دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دانشکده شیلات
4 - دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دانشکده شیلات
الکلمات المفتاحية: پروتئین, بازماندگی, ماهی سفید, دریای خزر, پودر ماهی, دفعات غذادهی,
ملخص المقالة :
این آزمایش در 8 تیمار و 3 تکرار بصورت زیر انجام گرفت: تیمار A: یک بار غذادهی درروز با SFK(Starter Food Kutum) ، تیمار B: دو بار غذادهی درروز باSFK(تیمار شاهد) ، تیمار C: سه بار غذادهی درروز باSFK ، تیمار D: چهار بار غذادهی در روز با SFK، تیمار E: یک بار غذادهی در روز با مخلوط SFK و پودر ماهی (25% وزن SFK) ، تیمار F: دو بار غذادهی در روز با مخلوط SFK و پودر ماهی (25% وزن SFK) ، تیمار G: سه بار غذادهی در روز با مخلوطSFK و پودر ماهی (25% وزن SFK) ، تیمار H: چهار بار غذادهی در روز با مخلوط SFK و پودر ماهی (25% وزنSFK). هریک از تیمارهای مورد آزمایش به ترتیب در ساعات 8، 11، 14، 17 تغذیه شدند. لازم به ذکر است که نرخ غذادهی براساس 15 درصد وزن کامل بدن لارو ماهیان یک تکرار، در روز صورت گرفت. نتایج نشان داد که بین تیمارهای مورد بررسی از نظر وزن و طول بدن ماهیان اختلاف معنی دار آماری مشاهده می گردد(05/0p<). لارو ماهیانی که با غذای SFK تغذیه شدند، بیشترین افزایش وزن و طول را در یکبار غذادهی در روز داشتند و لارو ماهیانی که با غذای مخلوطSFK و پودر ماهی (25% وزن SFK) تغذیه شدند، بیشترین افزایش وزن و طول را در چهار بار غذادهی در روز بدست آوردند.