تأثیر جیره های غذایی مختلف بر شاخصهای ضریب رشد ویژه و درصد افزایش وزن نوزاد فرشته ماهی (Pterophyllum scalare )
الموضوعات :
سودابه عبدالباقیان
1
(دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات)
عباس متین فر
2
(موسسه تحقیقات شیلات ایران، تهران)
شهلا جمیلی
3
(موسسه تحقیقات شیلات ایران، تهران)
الکلمات المفتاحية: افزایش وزن, فرشته ماهی, Pterophyllum scalare, سیست آرتمیا, کرم خونی خشک, ضریب رشد ویژه,
ملخص المقالة :
عوامل زیاد و متنوعی بر میزان بقاء و کیفیت نوزادان فرشته ماهی (Pterophyllum scalare) تأثیر دارند، در این راستا نوع غذای مصرفی یکی از تأثیرگذارترین عوامل محسوب می شود. در این تحقیق ، تاثیر3 نوع جیره غذایی، بر میزان شاخصهای ضریب رشد ویژه و افزایش وزن نوزادان فرشته ماهی در یک دوره زمانی 30 روزه مورد مطالعه قرار گرفت . تیمارهای غذایی شامل کرم خونی خشک پودر شده ، سیست پوسته زدایی شده آرتمیا و کرم خونی خشک پودر شده به همراه سیست پوسته زدایی شده آرتمیا بود. هر تیمار ، سه تکرار داشت. برای این کار از 9 دستگاه آکواریوم به ابعاد 30 × 40 × 60 سانتی متر استفاده گردید. دمای آب در 31 درجه سانتی گراد تنظیم گردید. طی این مدت سایر متغیرها شامل دما ، pH و میزان اکسیژن محیط برای همه تیمارها، یکسان و مشابه تنظیم گردید. نتایج به دست آمده نشان داد که نوع جیره غذایی بر میزان شاخصهای ضریب رشد ویژه (SGR) و افزایش وزن (WG) تأثیر بسزایی داشته و حداکثر میزان شاخص ضریب رشد ویژه مربوط به تیمار غذایی کرم خونی خشک با مقدار 0083/0±0350/0 و حداقل آن مربوط به تیمار غذایی سیست پوسته زدایی شده آرتمیا با مقدار 0075/0 ± 0189/0 بود. حداکثر شاخص افزایش وزن، مربوط به تیمار غذایی کرم خونی خشک برابر 102/73 444/194 و حداقل آن مربوط به تیمار غذایی سیست پوسته زدایی شده آرتمیا برابر 596/39 318/80 بدست آمد .