مقایسه فاکتورهای خونی و میزان رشد ماهی قزلآلای رنگینکمان Oncorhyncus mykiss در آب لبشور و شیرین
الموضوعات :شهره مسائلی 1 , همایون حسین زاده صحافی 2 , مرتضی علیزاده 3 , حسین نگارستان 4
1 - دانشکده علوم فنون دریایی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
2 - مؤسسه تحقیقات شیلات ایران
3 - مؤسسه تحقیقات شیلات ایران
4 - مؤسسه تحقیقات شیلات ایران
الکلمات المفتاحية: قزل آلای رنگین کمان, فاکتورهای خونی, آب شیرین, آب لب شور,
ملخص المقالة :
در این تحقیق تغییرات فاکتورهای خونی ومقایسه رشد ماهیان قزل آلا در آب لب شوربا شوری برابر 9/8گرم بر لیتر و آب شیرین مورد بررسی قرار گرفت. جهت انجام این تحقیق، تعداد 180 قطعه بچه ماهی قزل آلا با وزن 1/0 ± 1/47 گرم در 6 حوضچه پلی اتیلنی با ظرفیت 5/1 مترمکعب آب رها سازی گردید . هر تیمار (آب لب شور و آب شیرین)در 3 تکرار انجام گردید . در طول دوره آزمایش کلیه شرایط محیط زیست دیگرثابت نگهداشته شد. غذادهی در طول دوره پرورش به طور یکسان برای هر دو تیمار و با توجه به دمای آب و بیوماس ماهی ها صورت گرفت. هر 15 روز یکبار از ماهیان زیست سنجی انجام و ثبت گردید. پس از 126 روز ماهیان به صورت زنده به آزمایشگاه انتقال و پس از توزین (گرم) و طول سنجی(سانتی متر) ،خونگیری مستقیم از قلب انجام گردید، وفاکتورهای خونی موردنظر اندازه گیری شد . نتایج نشان داد رشد ماهیان در آب لب شور بعد از مرحله سوم بیومتری افزایش معنی داری نسبت به تیمار دیگر نشان داد. ( 05/0 p< ). میزان WBC, RBC, Hb ,Hct ,MCV ,MCH ,MCHC ,Lymph ,Throm و یون پتاسیم درخون ماهیان در آب لب شور افزایش معنی داری نسبت به آب شیرین نشان داد(05/0 > P). Mono و Neut و Eos و یون سدیم درخون ماهیان آب لب شور و آب شیرین نسبت به هم اختلاف معنی داری نداشتند (05/0 p<).