تعیین سطح بیان ژن icaD در Staphylococcus aureus تحت تیمار با عصاره سیر و ریفامپین
الموضوعات :سیده الهام حسینی سالکده 1 , هادی حبیب اللهی 2 , محمد رضا صفری مطلق 3
1 - دانشآموخنه کارشناسی ارشد، گروه زیست شناسی واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران.
2 - استادیار گروه زیست شناسی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
3 - دانشیار گروه گیاهپزشکی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
الکلمات المفتاحية: Staphylococcus aureus, بیوفیلم, ریفامپین, عصاره سیر, ژن icaD,
ملخص المقالة :
هدف از این تحقیق، بررسی خواص ضدمیکروبی و مقایسه اثر عصاره سیر و ریفامپین بر روی بیان ژن بیوفیلم icaD بود. دو سویه بیمارگر و یک سویه استاندارد از S. aureus، انتخاب و تأیید گردید. در این تحقیق از تستهای آنتیبیوگرام، پایینترین غلظت مهارکنندگی (MIC) و پایینترین غلظت باکتریکشی (MBC) با غلظتهای مشخصی از آنتیبیوتیک ریفامپین و عصاره سیر (قرص گارسین) استفاده گردید. آزمون فنوتیپی بیوفیلم نیز با میکروپلیت 96 چاهکی و با غلظتهای مختلف ریفامپین و گارسین انجام شد. به دنبال استخراج RNA از نمونههای متأثر از ریفامپین و گارسین و نیز شاهد، سنتز cDNA و سپس Real time PCR صورت گرفت و سطح بیان ژن icaD در نمونههای مورد مطالعه سنجیده شد. MIC و MBC تحت تیمار ریفامپین و ترکیب گارسین و ریفامپین برای همه سویهها به ترتیب 375 و 750 میکروگرم بر میلیلیتر تعیین گردید. بر اساس نتایج Real time PCR، بیان ژن icaD تحت تاثیر عصاره سیر و ریفامپین واقع شده و در سویههای مورد مطالعه دچار کاهش معنیداری گردید و علاوه بر این، ترکیب ریفامپین و عصاره سیر، منجر به کاهش بیشتری در بیان این ژن شد. براین اساس استفاده از هر یک از دو عصاره سیر و ریفامپین در سویه استاندارد، به ترتیب به میزان ۳۸ و ۵۶ درصد و استفاده توأم از این دو ماده به میزان ۶۷ درصد، بیان ژن icaD را کاهش داد.
_||_