سنتز، بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمایی و بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره گیاه درمنه (آرتمیزیا دیفوزا) محصور شده در نانوژل آلژینات
الموضوعات :فرزانه شمسی 1 , علی اصغر باقری 2 , امیر میرزایی 3
1 - گروه زیست شناسی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران
2 - گروه زیست شناسی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران
3 - گروه زیست شناسی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران
الکلمات المفتاحية: آرتمیزیا دیفوزا, نانوژل هیالورونیک اسید, اثرات ضدمیکروبی,
ملخص المقالة :
یکی از تکنولوژیهای نوین در فناوری نانو، استفاده از نانوژل ها جهت رهایش بهتر دارو و افزایش اثرات ضدمیکروبی آن میباشد. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره گیاه درمنه [آرتمیزیا دیفوزا] محصور شده در نانوژل هیالورونیک اسید علیه پاتوژنهای میکروبی استافیلوکوکوس اورئوس، انتروکوکوس فکالیس، اشریشیا کلی و سودوموناس آئروژینوزا می باشد. در این مطالعه ابتدا عصاره گیاه درمنه با روش ماسراسیون با استفاده از حلال آبی گرفته شد. به دنبال آن عصاره تهیه شده در نانوژل هیالورونیک اسید محصور شده و نانوژل تهیه شده توسط روش های میکروسکوپ الکترونی نگاره (SEM) و DLS و FTIR مورد تایید قرار گرفت. هم چنین رهایش عصاره در زمان، دما و pH های مختلف مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت اثرات ضد میکروبی نانوژل حاوی عصاره علیه پاتوژنهای میکروبی از قبیل استافیلوکوکوس اورِئوس، انتروکوکوک فکالیس، اشریشیا کلی و سودوموناس آئروژینوزا توسط روش کمترین غلظت مهارکنندگی (MIC) بررسی شد. نتایج نشان داد که نانوژل سنتز شده دارای ساختار کروی و دارای میانگین اندازه ۸۵ نانومتر بود. هم چنین نتایج FTIR نشان دهنده محصور شدن عصاره داخل ساختار نانوژل بود. میزان رهایش عصاره از الگوی مناسبی برخوردار بود. نتایج ضد میکروبی نشان داد که نانوژل حاوی عصاره دارای MIC کمتری نسبت به عصاره بود. بر اساس یافته های این مطالعه میتوان نتیجه گرفت که نانوژل هیالورونیک اسید حاوی عصاره دارای اثرات ضد میکروبی معنادار بوده و در آینده با تحقیقات بیشتر میتواند در صنعت داروسازی مورد استفاده قرار گیرد.
_||_