بررسی اثرسمیت سلولی عصاره آبی میوه نوپال بر سلول های سرطانی کبد انسان (HepG2)
الموضوعات :معصومه رجبی مقدم 1 , الهام عزت زاده 2 , المیرا میکائیلی آگاه 3
1 - گروه شیمی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران
2 - گروه شیمی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران
3 - گروه زیست شناسی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران
الکلمات المفتاحية: عصاره, روش MTT, نوپال, سرطان کبد,
ملخص المقالة :
استفاده از گیاهان دارویی در درمان سرطان از اهمیت زیادی برخوردار است. میوه گیاه نوپال (Opuntia ficus-indica) به دلیل داشتنن ترکیبات فنولی و خواص آنتی اکسیدانی در مطالعات سمیت سلولی اهمیت دارد. هدف از این مطالعه بررسی و مقایسه اثر مهاری عصاره آبی میوه نوپال روی رشد سلول های سرطان انسانی کبد (HepG2) و سلول های طبیعی فیبروبلاستی (L929) بعنوان شاهد می باشد. پس از تهیه عصاره به روش ماسراسیون و تیمار سلول ها با غلظت های مختلف عصاره به مدت 24 و 48 ساعت، اثر سمی عصاره بر مورفولوژی و کمیت سلول ها به ترتیب توسط میکروسکوپ معکوس و روش MTT (دی متیل تیازول- دی فنیل تترازولیوم بروماید) بررسی شد. آنالیز داده ها توسط نرم افزار Prism نسخه Demo و آزمون واریانس یک طرفه در سطح معنی دار P نتایج نشان داد که این عصاره اثر معناداری بر موفولوژی و رشد (P>0.05) سلول های طبیعی ندارد و در بالاترین دوز پس از 48 ساعت میزان مرگ 15% بود. اما باعث تغییرات موفولوژیک و توقف رشد معنادار (P<0.05) در سلول های سرطانی پس از 48 ساعت گردید و IC50 پس از 48 ساعت غلظت 64/0 میلی گرم بر میلی لیتر برای سلول های سرطانی بود. بنابراین عصاره آبی میوه نوپال بر خلاف سلول های طبیعی، اثر مهاری بر رشد سلول های سرطانی کبد دارد و از آن در پیشگیری از سرطان یا به عنوان مکمل در شیمی درمانی می توان بهره جست. همچنین با توجه به تام بودن عصاره، بررسی تاثیر مواد موثره گیاه پیشنهاد می شود.
_||_