ارزیابی مقایسهای اثرات ضد باکتریائی عصاره متانولی پیاز و برخی از پادزیست ها بر علیه تعدادی از باکتریهای منتقله از مواد غذائی
الموضوعات :
1 - گروه پاتوبیولوژی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.
2 - گروه بهداشت مواد غذائی و آبزیان، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.
الکلمات المفتاحية: پیاز, عصاره متانولی, واژگان کلیدی: اثر ضدباکتریائی, پادزیست, مواد غذائی,
ملخص المقالة :
در تحقیق حاضر اثرات ضد باکتریائی عصاره متانولی پیاز قرمز با نام علمی Allium cepa L. به روش تعیین MICو MBC و نیز با انجام آزمایش حساسیت پادزیستی به روش انتشار دیسک در آگار، بر روی سویههای استاندارد تعدادی از باکتریهای مهم از نظر بهداشت مواد غذائی بررسی و با اثرات برخی از پادزیستها مقایسه گردید. نتایج نشان داد که بیشترین اثر ممانعت از رشد بر روی کلستریدیوم پرفرینجنس و یرسینیا انتروکولیتیکا با MIC معادل µg/mL5/62 و کمترین اثر هم بر روی استافیلوکوکوس آرئوس باMIC معادل µg/mL500 میباشد. همچنین از نظر باکتری کشی بیشترین اثر بر روی یرسینیا انتروکولیتیکا با MBC معادل µg/mL5/62 و کمترین اثر هم بر روی استافیلوکوکوس آرئوس با MBC معادل µg/mL1000 ثبت گردید. نتایج آزمایشات حساسیت پادزیستی هم نشان داد که اثر ضدباکتریائی عصاره متانولی پیاز نسبت به اثرات دو پادزیست استاندارد ونکومایسین و نالیدیکسیک اسید بهتر بوده و بیشترین اثر از این نظر در مورد باکتریهای گرم مثبت مربوط به کلستریدیوم پرفرینجنس و در مورد باکتریهای گرم منفی هم مربوط به یرسینیاانتروکولیتیکا میباشد که از نظر آماری در دامنه 05/0p
_||_