جداسازی باکتریوفاژ اختصاصی باکتری Alicyclobacillus acidoterrestris عامل فساد آب میوه از خاک
الموضوعات :امیر تاج بخش 1 , سیده الهام رضا توفیقی 2 , حسین معتمدی 3 , سولماز رفیعی 4
1 - دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران.
2 - گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران.
3 - گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران.
4 - دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران.
الکلمات المفتاحية: Alicyclobacillus acidoterrestris, فساد آب میوه, باکتریوفاژ,
ملخص المقالة :
چکیده باکتری Alicyclobacillus acidoterrestris مهمترین باکتری عامل فساد آب میوه است و روشهای مناسب برای حذف این باکتری از آب میوه مورد توجه خاص میباشد. استفاده از فاژ در محصولات غذایی به تازگی برای کنترل باکتری های مواد غذایی به طور صنعتی مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این پژوهش جداسازی باکتریوفاژ اختصاصی باکتری A. acidoterrestris از خاک میباشد. در این مطالعه نمونه های جمع آوری شده از خاک اطراف درختان کنار (سدر) پس از سانتریفیوژ و فیلتر شدن برای جستجوی فاژ مورد بررسی قرار گرفتند. مقدار مشخصی از نمونه های محیطی به محیط کشت AAB واجد باکتری اضافه گردید و با روش آگار دو لایه جهت بررسی تشکیل پلاک مورد بررسی قرار گرفت.تشکیل پلاک وجود باکتریوفاژها در مایع فیلتر شده را تأیید کرد. نتایج حاصل ازاین پژوهش وجود باکتریوفاژ اختصاصی باکتری A.acidoterrestris را در نمونه خاک اطراف درخت کنار نشان داد. پایداری این باکتریوفاژها در آبمیوه ها، اختصاصی است و عدم صدمه به کیفیت آب میوه از جمله مزایای استفاده از این روش نسبت به سایر روش ها است.
Bamford, D. 2005. Tectiviridae Virus taxonomy, Eighth report of the international committee on taxonomy of viruses. Elsevier Academic Press, London, U.K.
Baumgart, J., and Husemann, M. 1997. Alicyclobacillus acidoterrestris: occurrence, significance and detection in beverages and beverage base. Flussiges Obst. 64: 178.
Baysal, A. H. and Icier, F. 2010. Inactivation kinetics of Alicyclobacillus acidoterrestris spores in orange juice by ohmic heating: effects of voltage gradient and temperature on inactivation. J Food Protect. 73: 299-304.
Casas, J., Valverde, M.T., and Marín-Iniesta, F. 2012. Inactivation of Alicyclobacillus acidoterrestris spores by high pressure CO2 in apple cream. Int J Food Microbiol. 156: 18-24.
Denes, T., and Wiedmann, M. 2014. Environmental responses and phage
susceptibility in foodborne pathogens: implications for improving applications in food safety. Curr Opin Biotechnol. 26: 45-49.
Hagens, S., and Loessner, M.J. 2010. Bacteriophage for biocontrol of foodborne pathogens: calculations and considerations. Curr Pharm Biotechnol. 11: 58-68.
Heringa, S.D., Kim, J., Jiang, X., Doyle, M.P., Erickson, M.C. 2010. Use of a mixture of bacteriophages for biological control of Salmonella enterica strains in compost. Appl Environ Microbiol. 76: 5327-5332.
Ling-Xia, J., Cheng-Wei, H., Ming-Tao, F., and Xin-Yuan, W. 2012. Optimization of DNA extraction by microwave treatment and PCR detection of spoilage Alicyclobacillus acidoterrestris in apple juice. Food Sci. 33: 154-157.
Sakaki, Y., and Oshima, T. 1976. A new lipid-containing phage infecting acidophilic thermophilic bacteria. Virol. 75: 256-259.
Sakaki, Y., Yamada, K., Oshima, M., and Oshima, T. 1977. Bacteriophage piNS11: a Lipid-Containing Phage of Acidophilic Thermophilic Bacteria. II. Purification and Some Properties of the Phage. J Biochem. 82: 1451-1456.
Yamazaki, K., Murakami, M., Kawai, Y., Inoue, N., and Matsuda, T. 2000. Use of nisin for inhibition of Alicyclobacillus acidoterrestris in acidic drinks. Food Microbiol. 17: 315-320.
Yu, M.X., Slater, M.R., and Ackermann, H.-W. 2006. Isolation and characterization of Thermus bacteriophages. Arch Virol. 151: 663-679.