بررسی فراوانی انتروسینهای تولید شده در ایزولههای انتروکوکوس فکالیس جدا شده از فراوردههای شیر سنتی در شهرستان شهرکرد
الموضوعات :الهه برزم 1 , الهه تاج بخش 2 , ابراهیم رحیمی 3
1 - دانش آموخته گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی،ایران
2 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
3 - گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، ایران
الکلمات المفتاحية: فراورده های شیر سنتی, انتروکوکوس فکالیس, انتروسین,
ملخص المقالة :
باکتریوسینها پروتئینهای تولید شده توسط باکتریها به خصوص باکتریهای اسید لاکتیک هستند که خاصیت ضد میکروبی دارند و برای نگهداری غذا به کار میروند. در سالهای اخیر توجه ویژهای به این باکتریها در جهت بهرهگیری از آنها به عنوان نگهدارندههای مواد غذایی معطوف شدهاست.در این تحقیق تعداد 120 نمونه فراورده شیر سنتی مختلف، پس از جداسازی باکتری و تشخیص قطعی در حضور پرایمرهای اختصاصی مربوط به ژنهای انتروسین مورد بررسی قرار گرفتند. ژن مربوط به انتروسینA در 14 ایزوله (81/31 درصد)، ژن مربوط به انتروسین P در 13 ایزوله (54/29 درصد)، ژن مربوط به انتروسین As-48 در 9 ایزوله (45/20 درصد). وجود همزمان چند ژن با همدیگر در 6 ایزوله (63/13 درصد) مشاهده گردید بهطوریکه ژن مربوط به انتروسینهایA وP در 2 ایزوله (54/4 %)، ژن مربوط به انتروسینهایA و As48 در 7 ایزوله (09/15درصد)، ژن مربوط به انتروسینهایA, P و As48 در 5 ایزوله (36/11 درصد) مشاهده گردید. با توجه به حضور تعداد نسبتا زیادی از ژنهای انتروسین در ایزولههای انتروکوکوس فکالیس جداشده از فراوردههایشیر سنتی انجام تحقیقات جهت بررسی خواص ضد میکروبی انتروسینهای تولید شده توسط این باکتری ضروری به نظر میرسد.