شناسایی فنوتپی و ژنوتیپی گونههای مختلف شیگلا از غذا براساس ژن IpaH و تعیین الگوی آنتیبیوتیکی جدایهها
الموضوعات :
1 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی
2 - دانشجوی کارشناسی ارشد
الکلمات المفتاحية: "مواد غذایی", ", PCR", , "شیگلا", " سروتایپینگ", " آنتی بیوگرام",
ملخص المقالة :
غذا ماده حیاتی است که بدون آن موجود زنده قادر به زیستن نخواهد بود، اما این ماده حیاتی می تواند بعنوان عاملی برای انتقال بیماری به انسان باشد. بنابراین به دلیل اهمیت شیگلا به عنوان ارگانیسمی که باعث دیسانتری در انسان می شود تحقیق حاضر بدنبال جداسازی شیگلا از مواد غذایی میباشد. بطور کلی صد نمونه مواد غذایی شامل چهل نمونه سبزیجات، 30 نمونه مرغ، 20 نمونه گوشت چرخکرده، 10 نمونه ماهی جمع آوری گردید. نمونه ها به محیط کشت گرمنگاتیوبراث منتقل شده و سپس به محیطهای افتراقی مککانکی و سالمونلاشیگلاآگار انتقال یافته است.کلنیهای مشکوک خالصسازیشده و به کمک تستهای بیوشیمیایی شناسایی شدند.جدایهها براساس ژن ipaH بکمک آزمون PCR مورد شناسایی مولکولی قرارگرفتند. پس از آن سروتایپینگ جدایهها و الگویآنتی بیوتیکی میکروارگانیسمها مورد ارزیابی قرار گرفتند. از صد نمونه مورد ارزیابی از بین مواد غذایی تنها شیگلا از سبزیجات جداسازی گردید. جدایهها ( 6 سویه ) به کمک آزمون مولکولی تایید شدند و همگی در جنس شیگلا قرار دارند. همچنین بر اساس تست اگلوتیناسیون جدایهها متعلق به یک سویه دیسانتری، دو سویه سونئی، دو سویه فلکسنری و یک سویه غیر قابل شناسایی گزارش گردید. علاوه بر این باکتریها الگوهای متفاوتی در رابطه با آنتیبیوتیکها نشان دادند بطوریکه سویه شماره 1 با 100% حساسیت نسبت به تتراسایکلین ارزیابی گردید و نسبت به سایر آنتیبیوتیکها مقاومت نشان دادند.از آنجاییکه غذا مادهایی موثر در انتقال میکروارگانیسمهاست بنابراین مانیتورکردن مواد غذایی در مارکتها و سبزی فروشیها از اهمیت ویژهای برخوردار است .
_||_