تایپینگ ایزولههای اسینتوباکتربومانی جدا شده از گوشت خام دام و طیور به روش تایپینگ ترادفیابی چندجایگاهی (MLST)
الموضوعات :مرضیه توکل 1 , حسن ممتاز 2 , پرویز مهاجری 3 , لیلی شکوهی زاده 4 , الهه تاج بخش 5
1 - دانش آموخته دکتری میکروبیولوژی، گروه میکروبیولوژی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.
2 - گروه میکروبیولوژی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.
3 - گروه میکروبیولوژی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.
گروه میکروبیولوژی، مرکز تحقیقات عفونت های بیمارستانی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.
4 - گروه میکروبیولوژی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.
گروه میکروبیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران.
5 - گروه میکروبیولوژی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران.
الکلمات المفتاحية: مقاومت آنتیبیوتیکی, اسینتوباکتربومانی, گوشت خام, روش تایپینگ ترادفیابی چندجایگاهی,
ملخص المقالة :
سویههای اسینتوباکتربومانی با مقاومت چنددارویی عمدتاً به عنوان پاتوژنهای فرصتطلب در ایجاد عفونتهای بیمارستانی و نیز به عنوان یک آلودهکننده در حال ظهور در مواد غذایی با منشاء دامی محسوب میشوند. مطالعه حاضر با هدف تعیین الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی و ژنوتایپینگ ایزولههای این باکتری در گوشت خام دام و طیور انجام شد. 22 ایزوله جدا شده از انواع گوشت خام خوراکی با روش تایپینگ ترادفیابی چندجایگاهی و انتشار ساده دیسک آزمایش شدند. بیشترین مقاومت آنتیبیوتیکی مربوط به تتراسیکلین با فراوانی 90/90 درصد و کمترین میزان مربوط به دو آنتیبیوتیک آزیترومایسین و ایمیپنم با 09/9 درصد بود. در 22 ایزوله اسینتوباکتربومانی مورد بررسی 5 پروفایل (کلون=ST) ژنتیکی شامل ST15، ST10، ST12، ST25 وST25 شناسایی شد و 5 ایزوله به عنوان ایزولههای غیر قابل تیپبندی معرفی شدند. شناسایی میزان قابل قبولی از تنوع ژنتیکی در بین ایزولهها با استفاده از تکنیک MLST نشان میدهد که این روش در مطالعه و تایپینگ ایزولههای اسینتوباکتربومانی روش مفیدی به حساب میآید و میتوان ایزولههای با منشاء متفاوت را در گروههای مختلف تقسیمبندی نمود. در این مطالعه مشخص گردید که با استفاده از توالییابی ژنهای خانهدار میتوان سویههای اسینتوباکتربومانی را تایپبندی نمود و این مقدار پلیمورفیسم نشان میدهد که این تکنیک روش مفیدی برای آنالیز تنوع ژنتیکی سویههای اسینتوباکتربومانی در نمونههای غذایی با منشاء دامی میباشد.
_||_