بررسي خواص مکانیکی و ضد باکتریایی زیست کامپوزیت اپوکسی تقویت شده با نانو سلولز و گیاه آویشن
عماد سلاحورزی
1
(
گروه میکروبیولوژی ، واحد خرمآباد، دانشگاه آزاد اسلامی، خرم آباد، ایران
)
بهروز دوستی
2
(
دانشیار، گروه میکروبیولوژی، واحد خرمآباد، دانشگاه آزاد اسلامی، خرم آباد، ایران
)
مهدی کرمی خرم آبادی
3
(
گروه مهندسی مکانیک، واحد خرمآباد، دانشگاه آزاد اسلامی، خرم آباد، ایران
)
الکلمات المفتاحية: بایوکامپوزیت, اپوکسی, نانوسلولز, گیاه آویشن,
ملخص المقالة :
در این مقاله به بررسی تجربی خواص مکانیکی و آنتی باکتریال بایو کامپوزیت اپوکسی تقویت شده با نانو سلولز و گیاه آویشن پرداخته شده است. در ابتدا از گیاه آویشن عصاره گیری شده و پس از تهیه عصاره به شکل جامد و در مقیاس نانو، ترکیب آن با اپوکسی در درصدهای وزنی مختلف ساخته شده است. همچنین ترکیب نانو ذرات سلولز با اپوکسی در درصدهای وزنی مختلف ساخته شده و در پایان بایو کامپوزیت اپوکسی تقویت شده با نانو سلولز و گیاه آویشن در درصدهای وزنی مختلف ساخته شده است. برای هر یک از درصدهای وزنی به منظور بررسی خواص مکانیکی، آزمایش کشش مطابق استاندارد انجام شده و همچنین آزمایش آنتی باکتریال نیز صورت گرفته است. نتایج نشان می دهد که با افزایش درصد وزنی تقویت کننده ها تا 1.5% وزنی، خواص مکانیکی بهبود یافته و پس از آن کاهش می یابد. در مقابل با افزیش درصد وزنی تقویت کننده ها، خاصیت آنتی باکتریال در نمونه ها افزایش یافته است. با توجه به اینکه به منظور بهره برداری های کاربردی، دارا بودن همزمان هر دو خاصیت مکانیکی و آنتی باکتریال در نمونه ها دارای اهمیت است، جمع بندی نتایج حاکی از آن است که برای تمامی نمونه ها در درصد وزنی 1.5%، خواص مکانیکی و آنتی باکتریال بهینه خواهند بود.