مطالعه ارگانیسم های اصلاح شده ژنتیکی از نظر شرعی
الموضوعات : Biotechnological Journal of Environmental Microorganismsامیررضا محمودی 1 , عباس تقوایی 2 , محدثه قوامی پور سرشکه 3
1 - گروه حقوق، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران.
2 - گروه معارف اسلامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، لاهیجان ،ایران
3 - Department of law, Lahijan Branch, Islamic Azad University, Lahijan, Iran
الکلمات المفتاحية: غذا, حقوق اسلامی, بیوتکنولوژی, ژن, ارگانیسم های اصلاح شده ژنتیکی ,
ملخص المقالة :
ارگانیسم های اصلاح شده ژنتیکی که به منظور پاسخگویی به جمعیت روزافزون جهان و نیازهای غذایی ناشی از این حوزه پدید آمده اند تا با استفاده از فناوری های در حال توسعه، ویژگی های ساختاری غذاها را با تداخل در ژن های غذاها به سطح مطلوب برسانند اگرچه شواهد تجربی کافی در مورد فواید و مضرات احتمالی تداخل با ژن غذاها و حیوانات با استفاده از فناوری ژن وجود ندارد، اما باید اقدامات احتیاطی لازم برای به حداقل رساندن اثرات و خطرات احتمالی بر محیط زیست و نسلهای آینده انجام شود. حرام یا حلال بودن GMO که در بخش مواد غذایی آغاز شده است، از نظر شرعی نیز به طور جدی مورد بحث قرار گرفته است. سعی بر این است که مسائلی که پیشبینی روشنی برای آنها وجود ندارد در چارچوب موازنه منفعت و ضرر و در چارچوب اصول کلی فقه اتخاذ شود. برای تعیین حکم غذاهای اصلاح شده ژنتیکی، باید اثرات آن بر سلامت، محیط زیست، اقتصاد و سیاست را نیز در نظر گرفت.