جدا سازی و شناسا یی مولکولی سلول های مخمر و ارزیابی آنها جهت تولید عصاره مخمر و بتا گلوکان
محورهای موضوعی : میکروبیولوژیزهره رنجبر 1 , محید باصری صالحی 2
1 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران
2 - گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران
کلید واژه: عصاره مخمر, بتا گلوکان, سلول های مخمر,
چکیده مقاله :
چکیدهامروزه سلول های مخمر به علت تولیدات مختلف از جمله تولید عصاره مخمر و بتا گلوکان یکی از قارچ های مهم در صنعت محسوب می گردد. هدف از این تحقیق جدا سازی و شناسایی سلول های مخمر و ارایه روش های جدید و عملی جهت تولید صنعتی عصاره مخمر و بتا گلوکان می باشد. در این مطالعه سلول های مخمر از نمونه های میوه، سبزیجات و لبنیات جدا گردید و تخریب دیواره سلولی آنها باروش های استفاده از اسید، عصاره کیوی و تغییر فشار اسمزی انجام گرفت. بعلاوه برای جدا سازی و خالص سازی بتا گلوکان از روش تغییر یافته اسید/قلیا و برای تایید از آزمون های کالوز و (H1NMR) Proton nuclear magnetic resonance استفاده گردید. نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان داد که سلول های مخمر از تمامی نمونه ها جدا گردیدند، اگرچه دو جنس مخمر به علت اندازه بزرگ و پتانسیل رشد سریع برای تولید عصاره مخمر و بتا گلوکان مناسب تشخیص داده شد. این دو سلول مخمر بر اساس توالی ژن 18SrDNA ساکارومیسیس سرویسیه و کولورومیسس ماگسیانوس شناسایی شدند. بعلاوه روش های استفاده از عصاره کیوی و تغییر فشار اسمزی برای تولید عصاره مخمر با p≤0.05مناسب تشخیص داده شد. از طرف دیگر بر اساس نتایج آزمون های کالوز و H1NMR تولید و خالص سازی بتا گلوکان از دیواره این مخمر ها مورد تایید قرار گرفت که می تواند نویدی برای تولید این محصولات در ابعاد صنعتی در کشور ایران در نظر گرفته شوند.
Yeast is a unicellular fungus with thick cell wall and nucleus. Nowadays this microorganism considered as important fungi in commercial industry because of their products specially yeast extract and beta glucan. The purpose of this study was isolation and identification and screening of yeast cells for production of beta glucan and yeast cells. Yeast cells were isolated from plant and dairy samples and destruction of their cell walls was carried out using acidic condition, kiwi extract and change of osmotic pressure methods. In addition, isolation, purification and verification of beta glucan were done by modified Acid/Alkaline and Callose and Proton nuclear magnetic (H1NMR) methods respectively. The results obtained indicated that yeast cells were isolated from all samples. Two yeast cells based on their sizes and potential of growth were selected for further study. 18SrDNA gene sequencing of isolated strains identified them as Kluyveromyces marxianus and Saccharomyces cerevisiae. Our finding indicated that kiwi extract and change of osmotic pressure were favorable methods (p≤0.05) for production of yeast extract. Furthermore the results of Callose and H1NMR methods verified the production and purification of beta glucan. Hence based on our results production of beta glucan in industry scales is possible in our country Iran.
_||_