بررسی چگونگی مصرف و بهرهوری آب در محصولات زراعی شهرستان دره شهر
Subject Areas : Water Economyناصر زینیوند 1 * , ابوالفضل غدیری 2
1 - دانشجوی دکتری رشته آبیاری و زهکشی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
2 - دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی و مدیریت ساخت، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
Keywords:
Abstract :
با توجه به کمبود و بحران آب، بهره وری آب کشاورزی نقش به سزا و پر اهمیتی را دارا می باشد؛ به طوری که محدودیت این ماده حیاتی باعث گردیده در خصوص چگونگی مصرف آن با وسواس هر چه بیشتری عمل شود. این موضوع نه تنها در کشور ما ایران، بلکه در کل جهان به عنوان یکی از دغدغه های جاری سیاست گذاران بخش کشاورزی است؛ که این امر موجب گردیده به صورت منطقه ای نیز در راستا ی بهره_ وری آب اقداماتی به عمل آید. این تحقیق به منظور چگونگی مصرف و بهره وری آب در منطقه دره شهر طی 3 سال زراعی89-88، 90-89 و 90-91 انجام شد. نتایج تحقیق نشان می دهد که CPD کلی محصولات زراعی شهرستان دره شهر برابر378/1 کیلو گرم بر متر مکعب می باشد. که در این میان محصول خیار با CPD 371/2 کیلو گرم بر متر مکعب دارای بیشترین، و محصول برنج با CPD 489/0 کیلو گرم بر متر مکعب دارای کمترین مقدار می باشد.