مطالعه اثرات حفاظتی ساکارومایسز بولاردی بر آسیبهای کبدی ناشی از سالمونلا تیفی موریوم در رت
محورهای موضوعی : پژوهش های بالینی دام های بزرگ
کلید واژه: کبد, هیستوپاتولوژی, سالمونلا تیفی موریوم, ساکارومایسز بولاردی,
چکیده مقاله :
سالمونلوز یکی از بیماریهای عفونی در تمام گونه های حیوانات است که تظاهر بالینی آن به صورت سپتیسمی یا اسهال می باشد. بسیاری از تحقیقات اخیر نشان می دهد که برخی پروبیوتیکها مانند ساکارومایسز بولاردی می توانند از رشد باکتریهای انتروپاتوژنیک مانند سالمونلا در شرایط آزمایشگاه جلوگیری نمایند. همچنین با کمک این مخمرها می توان از بروز ضایعات پاتولوژیک این باکتری در شرایط زنده و داخل بدن موجودات زنده نیز جلوگیری کرد. به این منظور 30 سر موش نر خریداری شده به سه گروه A و B و C تقسیم شدند. موشهای گروه B و C هر کدام به ترتیب 1 میلیلیتر محلول حاوی 107 و 108 مخمر ساکارومایسز، به مدت 5 روزبه صورت دهانی دریافت نمودند. در حالیکه حیوانات گروه A فقط 1 میلیلیتر سالین نرمال به عنوان گروه کنترل دریافت نمودند. به همه موشها در روز پنجم یک میلی لیتر سوسپانسیون میکروبی حاوی 107 باکتری سالمونلا تیفی موریوم خورانده شد. در روز دهم بعد از تجویز باکتری، تمامی موشها یوتانایز شدند . نمونه های بافتی مناسب از کبد آنها تهیه و بررسی گردید. نتایج حاصل از بررسی هیستوپاتولوژیک کبد با استفاده از آزمون دقیق فیشر به طور توصیفی مورد بررسی قرار گرفت. نکروز کانونی در کبد 6 موش در گروه کنترل مشاهده گردید.این در حالی بود که در گروه آزمایش هیچ ضایعه پاتولوژیک مشخصی در کبد رویت نگردید. نتایج مطالعه حاضر بیان می کند که ساکارومایسز بولاردی دارای اثرات حفاظتی ناشی از ضایعات سالمونلا تیفی موریوم در بدن موش ها میباشد.
Salmonellosis is an infectious disease in all animals species caused by a number of different species of Salmonellae and manifested clinically by pre-acute septicemia or enteritis. Several recent investigations suggested that some probiotics such as Saccharomayces boulardii can restrain multiplicity of enteropathogenic bacteria such as Salmonella invitro and it is possible to prevent pathological changes caused by Salmonellae invivo.This study was conducted to investigate the protective effects of Saccharomyces boulardii on liver pathologic lesions of Salmonella typhimurium in rats. Conducting the study, thirty male rats were divided into three groups (A,B,C). Rats in group B and C received 1 ml of saline contained 107 and 108 CFU of Saccharomyces boulardii orally for 5 days. Respectively animals in group A (as control) received only 1 ml normal saline. On day five, all animals were challenged orally with 107 Salmonella typhimurium. On day 10, first, all rats challenged with bacterium, and then they were euthanized. Specimens of liver were fixed in 10% buffered formalin solution for histological examinations and translated to pathologic laboratory. The results of liver histopathologic examinations were investigated by fisher exact test and showed areas of focal necrosis in 6 control rats compared with rats in experiment groups that didn’t show any marked pathological changes in their livers. The results of this study indicate that Sacharomyces boulardii has protective effects on Salmonella typhimurium infection in rat and histological examinations confirm the obtained results.
1- زهرایی صالحی،ت.(1378): پاتوژنز سالمونلاها، چاپ اول، انتشارات و چاپ دانشگاه تهران، صفحه40-30
2- فولر، ر. (1380): پروبیوتیکها وکاربرد آنها در تغذیه دام وطیور،چاپ اول، انتشارات نور بخش، صفحه50-47
3- مرجانیان، ر. (1382): بررسی تاثیر ساکارومایسز بولاردی در پیشگیری از عفونت تجربی ناشی از سالمونلا تیفی موریوم در رت به عنوان مدل تجربی، پایان نامه جهت دریافت دکتری عمومی دامپزشکی، شماره 23، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد،صفحه100-95.
4- Aldemir, M. (2002): Effect of octreotide acetate and Saccharomayces buolardii on bacterial translocation in an intestinal loop obstraction model of rats. Tohoku J Exp Med. 198:1-9.
5- Brandao, R .Lcastro, I. M, (1998): Intracellular signal triggered by cholera toxin in Saccharomayces boulardii and Saccharomayces cerevisiae,Applied and environmental microbiology.64:564-568.
6- Buts, J. P, Dekeyser. N, (1999): Saccharomayces boulardii upgrade cellular adaptation after proximal enterectomy in rats. International Journal of immunopharmacology. 45,1:89-96.
7- Chiristine, M.S, (1998): Prevention of antibiotic associated diarrhea by Saccharomayces boulardii. Gastrology. 96:981-988.
8- Ciaran, P., Kelly, M. (1993): Saccharomyces boulardii inhibits closteredium dificile toxin a binding and entertoxicity. Gastroentrology. 104:1108-1115.
9- GedekB, R, (1999): Adherence of Escherichia coli serogroup O 157 and Salmonella typhimurium mutant DT 104 O to the surface of Saccharomayces boulardii,Mycoses .42:261-264.
10- Kirollov, D. A, Peronova. N. B, (2002): Modifying action of Saccharomayces boulardii on the biological properties of enterobacteria,Zh Microbiol Epidemiol Immunobiol.4:57-59.
11- Macfarland, L. v, Bernasconis, P. (1993): Saccharomyces boulardii a review of an innovative biotherapeutic agent,Microbial ecology in health and disease.6 :157-171.
12- .Machado, Caetano. J. A, Parames. M. T. (1986): immnopharmacological effect of Saccharomayces boulardii in healthy volunteers. International Journal of immunopharmacology. 8: 245-249.
13- McCullough, M.J. (1998): Species identification and virolence attributes of Saccharomayces boulardii,Journal of clinical microbiology.36 :2613-2617 .
14- Peret, F. M. (1998): Dose effect of oral Saccharomayces boulardii treatment on morbidity and mortality in immunosuppressed mice, J med microbial. 47:111-116.
15- Rigothier, M. C, Maccario. J. (1989): Effects of Saccharomayces boulardii yeast on trophozoites of entamoeba histolytica invitro and cecal amibiasis in the young rat, Hum.comp. 65: 51-60.
16- Rodrigues, A. C., Nardi. R. M. (1996): Effect of S.boulardii against experimental oral infection with Salmonella typhimurium and shigella flexneri in conventional and gnotobiotic mice, J APPL Bacterial. 81:251-256.
17- Thomas, c.,Ronald.D. (1997): Veterinary pathology, first.ed, Williams and Wilkings. :227-240.
18- William, C. (1995):Thomsonُ special Veterinary Pathology, 2nd edition, Mosby company, :257-268.
_||_