بررسی خواص ضد باکتریایی پپتید نوترکیب لاکتوفرامپین-لاکتوفریسین شتری بر روی رشد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس مولد ورم پستان در گاوهای شیری هلشتاین
محورهای موضوعی : باکتری شناسیسیده زهرا موسوی 1 , مجتبی طهمورث پور 2 , محمد هادی سخاوتی 3 , علی جواد منش 4
1 - کارشناسی ارشد اصلاح نژاد دام، دانشگاه قردوسی مشهد
2 - گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
3 - گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
4 - گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
کلید واژه:
چکیده مقاله :
هدف از این پژوهش بررسی اثر ضد باکتریایی پپتید نوترکیب لاکتوفرامپین-لاکتوفریسین شتری بر روی رشد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس مولد ورم پستان گاو شیری است. پپتید نوترکیب لاکتوفرامپین-لاکتوفریسین شتری که از مطالعات قبلی در آزمایشگاه بیوتکنولوژی گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد تهیه شده بود مورد استفاده قرار گرفت. اثر ضدباکتریایی این پپتید به روش شمارش کلونی بر روی باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس (25923 ATCC) و استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین (1764PTCC ) انجام گرفت. همچنین بررسی اثر حرارت 100 درجه سانتی گراد و لئوفلایز کردن این پپتید بر فعالیت ضد باکتریایی آن به روش انتشار از دیسک انجام شد. نتایج نشان داد که پپتید نوترکیب تولیدی در برابر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس اثر ضد باکتریایی داشت )0001/0(p < ولی بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین بیتأثیر بود. همچنین بررسی اثر حرارت نشان داد که اعمال حرارت 100 درجه سانتیگراد تا مدتزمان 40 دقیقه تأثیر معنیداری بر میزان فعالیت این پپتید نداشت ولی در زمان های 70 و 100 دقیقه کاهش معنی داری در فعالیت ضد باکتریایی این پپتید مشاهده شد )0001/0(p