بررسی میزان آلودگی شیرهای خام شهر قم به استافیلوکوکوس اورئوس
محورهای موضوعی : زیست شناسی
کلید واژه: شیرخام, استافیلوکوکوس اورئوس, ورم پستان,
چکیده مقاله :
شیر محیط مناسبی برای رشد وتکثیر میکروارگانیسمی همچون استافیلوکوکوس اورئوس میباشد و رشد اینمیکروارگانیسم سبب به مخاطره افتادن بهداشت عمومی میگردد. در این مطالعه نمونههای شیرخام شهرستان قم ازلحاظ آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس مورد مطالعه و آزمایش قرار گرفت. نمونه برداری در طی 9 ماه از اسفند89 تا آبان 90 از تعداد 123 گاو از گاوداریهای مناطق مختلف شهرستان قم انجام شد. بار میکربی هر نمونه شیر بهطور جداگانه تعیین وسپس شیرها از لحاظ آلودگی با استافیلوکوکوس اورئوس مورد کشت و بررسی قرار گرفتند.میانگین بار میکربی 123 نمونه شیر خام در طی این 9 ماه 2198079 بود. در بین 123 نمونه شیر خام، 26 نمونه7%) کوآگولاز مثبت و 17 نمونه / %21/1 ) آلوده به استافیلوکوکوس اورئوس بودند که از این تعداد 9 نمونه ( 31 )(%9/ %13/82 ) کوآگولاز منفی بودند. همچنین از 26 نمونه استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده، 12 نمونه ( 75 )مثبت بودند. DNAase
Milk is considered a nutritious food because it contains several important nutrients including proteinsand vitamins. Conversely, it can be a vehicle for several pathogenic bacteria such as Staphylococcusaureus. In this study, 123 milk samples of 123 cows from four farms of different geographic locations inQom were collected from March until November 2011. The samples were cultured on Blood agar andbacteria were identified by standard methods. On the basis of cultural and biochemical properties, 26Staphylococcus aureus isolates obtained from 123 milk samples. Among a 26 isolates, 9 isolates (7.31%)were positive coagulase and 12 isolates (9.75%) were positive DNAase.Milk is considered a nutritious food because it contains several important nutrients including proteinsand vitamins. Conversely, it can be a vehicle for several pathogenic bacteria such as Staphylococcusaureus. In this study, 123 milk samples of 123 cows from four farms of different geographic locations inQom were collected from March until November 2011. The samples were cultured on Blood agar andbacteria were identified by standard methods. On the basis of cultural and biochemical properties, 26Staphylococcus aureus isolates obtained from 123 milk samples. Among a 26 isolates, 9 isolates (7.31%)were positive coagulase and 12 isolates (9.75%) were positive DNAase.