ارزیابی اثر میدان مغناطیسی، هورمون جیبرلیک اسید و تیمارهای دمایی بر برخی ویژگیهای فیزیولوژیکی توت فرنگی رقم سلوا در منطقه شیراز
محورهای موضوعی : فناوری های تولید پایدارمحمدرضا زندی 1 , عبدالحسین ابوطالبی جهرمی 2 , بهنام بهروزنام 3 , عبد الرسول ذاکرین 4
1 - دانشجوی دکتری، گروه باغبانی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایران
2 - دانشیار، گروه علوم باغبانی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایران
3 - استادیار، گروه علوم باغبانی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایران
4 - استادیار، گروه مدیریت کشاورزی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایران
کلید واژه: کاتالاز, پلی فنل اکسیداز, پراکسیداز, اسیدیته قابل تیتراسیون, کلروفیل,
چکیده مقاله :
به منظور بررسی اثر اسید جیبرلیک، میدان مغناطیسی و دما بر ماندگاری توت فرنگی، پژوهشی به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. تیمارها شامل اسید جیبرلیک، میدان مغناطیسی و تنش دمایی هرکدام در سه سطح بودند. نتایج نشان داد که اثر متقابل تیمارها بر تمام صفات مورد مطالعه معنیدار بود. مقایسه میانگین اثر متقابل نشان داد که بیشترین کلروفیل a (95/14 میلیگرم بر گرم)، کلروفیل کل (54/28 میلیگرم بر گرم) در تیمار 100 میلیگرم در لیتر جیبرلیک اسید، میدان مغناطیسی 10 میلیتسلا و دمای 2 درجه و بیشترین کلروفیل b (26/9 میلیگرم بر گرم) و آنزیم پلیفنلاکسیداز (52/57 میلیگرم بر گرم) در تیمار50 میلیگرم در لیتر جیبرلیک اسید، میدان مغناطیسی ده میلیتسلا و دمای 8 درجه ، بیشترین آنزیم کاتالاز (51/33 میلیگرم بر گرم) در تیمار 100 میلیگرم در لیتر جیبرلیک اسید، میدان مغناطیسی بیست میلیتسلا و دمای 8 درجه سانتیگراد، پراکسیداز (6/53 میلیگرم بر گرم) در تیمار مصرف 100 میلیگرم در لیتر جیبرلیک اسید، میدان مغناطیسی بیست میلیتسلا و دمای بیست درجه و بیشترین اسیدیته قابل تیتراسیون (89/0 درصد) و ph (9/6) در تیمار عدم مصرف جیبرلیک اسید، عدم استفاده از میدان مغناطیسی و دمای 20 درجه حاصل شد. از لحاظ اثر متقابل سهگانه، بهترین تیمار مؤثر بر افزایش مدت زمان نگهداری توت فرنگی، تیمار مصرف 50 میلیگرم در لیتر جیبرلیک اسید و میدان مغناطیسی 10 میلیتسلا و دمای 8 درجه سانتیگراد بود.
In order to investigate the effect of gibberellic acid, magnetic field and temperature on strawberry, this research was conducted in form of split plot on based of randomiz completely design and treatments include gibberellic acid, magnetic field and temperature stress in three levels. The results of analysis of variance of the data showed that the interaction effect on all studied traits was significant. The comparison of the averages showed that the highest amounts of chlorophyll a (14.95 mg of protein per minute) and total chlorophyll (28.54 mg of protein per minute) in the treatment of 100 mg/L gibberellic acid, magnetic field of 10 millitesla and temperature of 2 degrees and the highest of chlorophyll b (9.26 mg of protein per minute) and polyphenol oxidase enzyme (57.52 mg of protein per minute) were obtained in the treatment of 50 mg/L of gibberellic acid, 10 milliTesla magnetic field and 8 degrees. The highest amounts of peroxidase (53.6 mg of protein per minute) in the treatment of 100 mg/liter of gibberellic acid acid, magnetic field of twenty millitesla and temperature of twenty degrees Celsius and the highest values of titratable acidity (0.89 percent) and pH (6.9) were obtained in the treatment of no use of gibberellic acid, no use of magnetic field and temperature of 20 degrees. In terms of the triple interaction effect, the best effective treatment on increasing the storage time of strawberries was the combined treatment of 50 mg/L gibberellic acid and 10 milliTesla magnetic field and 8 degrees Celsius temperature.
_||_