بررسی هیستوپاتولوژیکی روده و تنوع جمعیت میکروبی در رتهای مصرف کننده نوشیدنی ماءالشعیر و نوشیدنی چاودار حاوی لاکتوباسیلوس کازئی میکروانکپسوله
محورهای موضوعی : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستیشادی رخسارطلب آذر 1 , پروانه جعفری 2 , امیر توکمه چی 3 , حسن ملک نژاد 4
1 - گروه میکروبیولوژی، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران.
2 - گروه علوم پایه، میکروبیولوژی، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران
3 - گروه داروسازی و سم شناسی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
4 - گروه داروسازی و سم شناسی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
کلید واژه: encapsulation, probiotics, Microbial population, پروبیوتیک, Histopathology, جمعیت میکروبی, کپسولاسیون, هیستوپاتولوژیکی,
چکیده مقاله :
زمینه و هدف: نیاز جامعه بشری به سمت غذاهای سالم و مفیدتر کشیده میشود و از صنعت غذا انتظار میرود به این نیاز توجه کند. این مطالعه با هدف افزودن لاکتوباسیلوس کازئی کپسوله شده به نوشیدنی چاودار و بررسی تنوع جمعیت باکتریایی و بررسی هیستوپاتولوژی خملهای روده در مدل حیوانی رت انجام شد.مواد و روش ها: لاکتوباسیلوس کازئی با غلظت 2 درصد (وزنی) پلیمر آلژینات سدیم به روش امولسیونی کپسوله شد. پس از افزودن دوز استاندارد باکتری کپسوله شده به نوشیدنی چاودار، آزمایشات درون تنی بر روی 4 گروه از موشهای صحرایی نر بالغ بهعنوان: شاهد، نوشیدنی مالت، نوشیدنی چاودار، و نوشیدنی چاودار با پروبیوتیک انجام شد. حیوانات نوشیدنیهای پیشنهادی را به مدت 28 روز دریافت کردند. تنوع جمعیت باکتریایی با روش مولکولی (PCR-DGGE) و بررسی هیستوپاتولوژیکی با استفاده از رنگ آمیزی (H&E) انجام گرفت.نتایج: در محتویات روده موشهای مورد مطالعه تنوع باکتریایی وجود داشته و بیشترین ترکیب جمعیتی مربوط به لاکتوباسیلوس کازئی در محتوای روده رتهایی که نوشیدنی چاودار با پروبیوتیک دریافت کردند، شناسایی شد. همچنین مطالعات هیستوپاتولوژیک در هیچ یک از گروهها پیامد منفی نداشته است.نتیجهگیری: نتایج حاصل از این تحقیق نشان میدهد استفاده از تکنیک میکروکپسولاسیون میتواند باعث افزایش ماندگاری لاکتوباسیلوس کازئی روده شود.
Introduction & Objective: The need of human society is drawn towards healthier and more useful foods and the food industry is expected to pay attention to this need. This study was conducted with the aim of adding encapsulated Lactobacillus Casei to rye drink and investigating the diversity of the bacterial population and intestinal histopathology in the rat animal modelMaterials & Methods: Lactobacillus Casei was encapsulated with a concentration of 2% sodium alginate polymer by emulsion method. After adding a standard dose of encapsulated bacteria to rye drink, in vivo experiments were performed on 4 groups of adult male rats as: control, malt drink, rye drink, and rye drink with probiotics. Animals received the recommended beverages for 28 days. Bacterial population diversity was done by molecular method (PCR-DGGE) and histopathological examination using staining (H&E).Results: There was bacterial diversity in the intestinal contents of the studied rats, and the highest population composition related to Lactobacillus Casei was detected in the intestinal contents of rats that received rye drink with probiotics. Also, histopathological studies did not have negative results in any of the groups.Conclusion: The results of this research show that the use of microencapsulation technique can increase the shelf life of Lactobacillus Casei in the intestine.
_||_