اثرات پروبیوتیک Pediococcus acidilactici بر هماتولوژی، فراسنجههای خونی و هیستوپاتولوژی روده ماهی قزل آلای رنگین کمان
محورهای موضوعی : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستیخدیجه عطایی 1 , سید محمد علی جلالی 2 , فرود یداللهی 3 , آذر همت زاده 4
1 - دانشکدهی کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران
2 - دانشکدهی کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران
3 - دانشکدهی کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران
4 - دانشکدهی کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران
کلید واژه: پروبیوتیک, قزل آلای رنگین کمان, فیزیولوژی,
چکیده مقاله :
زمینه و هدف: باکتریهای غیر بیماریزای تولیدکنندۀ اسیدلاکتیک نقش مهمی در فلور میکروبی روده حیوان میزبان داشته و با تاثیر گذاری بر مجرای گوارشی، کاهش pH و ارتقا ایمنی سبب بهبود عملکرد ماهی می شوند. به منظور مطالعه اثرات فیزیولوژیکی تغذیه باکتری Pediococcus acidilactici برماهی قزل آلای رنگین کمان آزمایش زیر انجام گرفت. روش کار: تعداد 96 ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزن اولیه 60 گرم در یک طرح کاملاً تصادفی به 6 وان پلی اتیلنی اختصاص یافتند و به مدت هشت هفته با دو جیره غذایی شامل شاهد و جیره آزمایشی دارای پدیوکوکوس اسید لاکتیسی به مقدار 109CFU در کیلوگرم جیره در سه وعده در حد اشتهای ظاهری تغذیه شدند. عملکرد رشد، وزن نهایی، وزن نسبی لاشه و کبد و فراسنجه های خونی و هماتولوژیکی و نیز هیستوپاتولوژی روده ماهیها در پایان آزمایش ارزیابی گردید. یافتهها: افزودن باکتری Pediococcus acidilactici به عنوان پروبیوتیک به جیرهی غذایی اثری بر افزایش وزن، ضریب تبدیل خوراک، وزن نهایی، شاخص وضعیت، وزن نسبی لاشه و کبد ماهیها نداشت اما درصد تلفات ماهیها را کاهش معنی دار داد(05/0>P). تعداد گلبولهای سفید و درصد نوتروفیل خون ماهیها و نیز عرض پرزهای روده با تغذیه باکتریPediococcus acidilactici افزایش معنیدار یافت(05/0>P). نتیجهگیری: افزودن پروبیوتیک Pediococcus acidilactici به جیره غذایی سبب بهبود ایمنی و بقا ماهی قزل آلای رنگین کمان در دوره رشد میگردد.
-احمدیان، ع.، جلالی، س. م. ع.، پوررضا، ج. ۱۳۹۴. اثر منبع روغن و مکملهای غذایی ال کارنیتین و راکتوپامین بر عملکرد رشد و برخی فراسنجههای بیوشیمیایی خون ماهی قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss). مجله علمی شیلات ایران. دوره 24. شماره 1. صفحات:۱۰۹-۱۲۰.
2-جلالی. س. م. ح. 1388. اثرات تغذیه کارنیتین و راکتوپامین بر ماهی قزل آلای رنگین کمان.رساله دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران.100 ص.
3-فروزانفر، ع. 1384. تکثیر و پرورش آزادماهیان. موسسه تحقیقات شیلات ایران.15-35.
4-حسینی مدنی، ن.، مورکی، ن.، انوار، س.ا.ع.، منوچهری، ح.، قربانی، م. 1393. اثرکاربردپروبیوتیک Pediococcus acidilactici بر شاخص های رشد و پارامترهای خونی ماهی زینتی گرین ترور(Andinocara rivulatus). پاتوبیولوژی مقایسه ای. سال 11. شماره 2. صفحات:1291-1302.
5.Anastasiadou, S., Papagianni, M., Filiousis, F., Ambrosiadis, I., Koidis, P. (2008). Pediocin SA-1, an antimicrobial peptide from Pediococcus acidilactici NRRL B5627: production conditions,purification and characterization. Bioresource Technology, 99; 5384–5390.
6.Brunt, J., Austin, B. (2005). Use of a probiotic to control lactococcosis and streptococcosis in rainbow trout, Oncorhynchus mykiss (Walbaum). Journal of Fish Diseases, 28; 693–701.5
7.Castex, M., Chim, L., Pham, D., Lemaire, P., Wabete, N., Nicolas, J.L. (2008). Probiotic P. acidilactici application in shrimp Litopenaeus stylirostris culture subject to vibriosis in New Caledonia. Aquaculture, 275; 182–193.
8.Ferguson, R.M.W., Merrifield, D.L., Harper, G.M., Rawling, M.D., Mustafa, S., Picchietti, S. (2010). The effect of Pediococcus acidilactici on the gut microbiota and immune status of ongrowing red tilapia (Oreochromis niloticus). Journal of Applied Microbiology, 109; 851 -862. 8-
9.Firouzbakhsh, F., Noori, F., Khalesi, M.K., Jani-Khalili, K. (2011). Effects of a probiotic , protexin, on the growth performance and hematological parameters in the Oscar (Astronotus ocellatus) fingerlings. Journal of Fish Physiology and Biochemistry, 37; 833-842.
10.Flint, J.F., Garner, M.R. (2009). Feeding beneficial bacteria: a natural solution for increasing efficiency anddecreasing pathogens in animal agriculture. Journal of Applied Poultry Research, 18; 367–378. 7-
11.Gildberg, A., Mikkelsen, H., Sandaker, E. and Ringø, E. (1997). Probiotic effect of lactic acid bacteria in the feed on growth and survival of fry of Atlantic cod. Hydrobiologia, 352; 279–285.
12.Irianto, A., Austin, B. (2002). Use of probiotics to control furunculosis in rainbow trout, Oncorhynchus mykiss (Walbaum). Journal of Fish Diseases, 25; 333–342.
13.Merrifield, D.L., Bradley, G., Harper, G.M., Baker, R.T.M., Munn, C.B., Davies, S.J. (2011). Assessment of the effects of vegetative and lyophilized Pediococcus acidilactici on growth, feed utilization, intestinal colonization and health parameter of rainbow trout, Aquaculture Nutrition, 17; 73-79.
14.Merrifild, D.L., Dimitroglou, A., Foey, A., Davies, S.J., Baker, R.T.M, Bogwald, J. (2010). The current status and future focus of probiotic and prebiotic applications for salmonids. Aquaculture, 302; 1–18. 13-
15.Mitchell, L.G., Kenworthy, R. (2001). Investigations on a metabolite from Lactobasillus which neutralizes the effect of entrotoxin from E.coli for pigs. Journal of Applied Bacteriology, 41; 341–351.
16.Nazari Farsani, M., Jalali, S.M.A., Jafarian Dehkordi, M. (2015). Evaluation the meat composition and immunity parameters of rainbow trout(Oncorhynchus mykiss) fed by dietary different oil sources, l-carnitine and ractopamine supplement. ARPN Journal of Agricultural and Biological Science, 10; 108-1115.
17.Newaj-Fyzul, A., Adesiyunz, A.A., Mutani, A., Ramsudhag, A., Brunt, J., Austin, B. (2007). Bacillus subtilis AB1 controls aeromonas infection in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss, Walbaum). Journal of Applied Microbiology, 103; 1699–1706. 15-
18.Romn, L., Real, F., Sorroza, L., Padilla, D., Acosta, B., Grasso, V. (2012). The in vitro effect of probiotic Vagococcus fluvialis on the innate immune parameters of Sparus aurata and Dicentrarchus labrax. Fish and Shellfish Immunology 33; 1071–1075.
19.Sorroza, L., Padilla, D., Acosta, F., Roman, L., Grasso, V., Vega, J. (2012). Characterization of the probiotic strain Vagococcus flvialis in the protection of European sea bass(Dicentrarchus labrax) against vibriosis by Vibrio anguillarum. Veterinary Microbiology, 155; 369–373. 20-
20.Svobodova, Z., Fravda, D., Palakova, J. (1991). Unifiedmethods of haematological examination of fish. Research Institute of Fish Culture and Hydrobiology. Czechoslovakia, 31 pp.
21.Webster, C.D., Lim, C.E. (2002). Nutrient requirements and feeding of finfish for aquaculture, CABI Publishing. Wallingford, Oxon, 418 pp.
22.Yarahmadi, P., Kolangi Miandare, H., Hoseinifar, S.H. (2016). Haemato immunological and serum biochemical parameters, intestinal histo morphology and growth performance of rainbow trout(Oncorhynchus mykiss) fed dietary fermentable fibre (Vitacel®). Aquaculture nutrition, 22; 1134–1142.