بررسی تاثیرویتامین های توکوفرول(ٍE) و ریبوفلاوین (B2) بر فاکتورهای خونی و ایمنی بچه ماهی شیپ
محورهای موضوعی : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستیعلیرضا عاشوری 1 , حسین خارا 2 , محمد علی یزدانی ساداتی 3 , رضوان الله کاظمی 4
1 - موسسه تحقیقات بین المللی تاس ماهیان دریای خزر، بخش تکثیر و پرورش، رشت. ایران
2 - گروه شیلات، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان. ایران.
3 - موسسه تحقیقات بین المللی تاس ماهیان دریای خزر، بخش تکثیر و پرورش، رشت. ایران
4 - موسسه تحقیقات بین المللی تاس ماهیان دریای خزر، بخش تکثیر و پرورش، رشت. ایران
کلید واژه: ویتامین E, ویتامین B2, تاس ماهی شیپ, شاخص های خونی و ایمنی,
چکیده مقاله :
زمینه و هدف:هدف از این مطالعه بررسی تاثیر سطوح مختلف مکمل های ویتامین Eو 2Bبر فاکتورهای خونی و ایمنی بچه تاس ماهی شیپ است.روش کار:این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار در نظر گرفته شد. به تیمار شاهد ویتامین E و2 Bاضافه نشد. در تیمارهای بعد به ترتیب 300 میلی گرم در کیلوگرم ویتامینE، 20 میلی گرم در کیلوگرم 2B، مخلوط ویتامین Eو 2Bبه میزان 15+300 میلی گرم در کیلوگرم، 20 +300 میلی گرم در کیلوگرم و 25+300 میلی گرم در کیلوگرم به هر تیمار اضافه شد. بچه ماهیان شیپ با متوسط وزن اولیه 5/1 30 گرم بهمدت 8 هفته تغذیه شدند و در پایان دوره پرورش شاخص های خونی و ایمنی در آن ها اندازه گیری شد. یافته ها:نتایج نشان دادند که افزایش مکمل ویتامین E و2 Bاضافه شده در جیره بر شاخص های خونی و سیستم ایمنی بدن ماهیان تاثیرگذار است. بهطوری که میزان گلبول قرمز، فعالیت لیزوزیم، IgM، توتال ایمونوگلوبین و هماتوکریت در ماهیان تغدیه شده با جیره حاوی 300 میلی گرم ویتامینEدر بالاترین سطح و میزان هموگلبوبین و فعالیت کامپلایمنت نوع50CHدر ماهیان با جیره حاوی20 میلی گرم2Bدر مقایسه با ماهیان تیمار شاهد بهطور معنی داری در سطح بالاتری قرار داشت(0.05≥Pنتیجه گیری:نتایج این مطالعه نشان می دهد که مخلوط 300 میلی گرم ویتامین E و 20 میلی گرمB 2 در جیره موجب بهبود شاخص های خونی و ایمنی در بچه ماهی شیپ می گردد.
Inroduction and Objective: Vitamins are organic compounds which are essential for normal growth and metabolic activities in fish and shrimp. This study was conducted to evaluate the effects of dietary vitamins E and B2 on growth performance of Acipenser nudiventris fingerlings.Materials and Methods: The feeding trial was conducted by a completely randomized design with six treatments. Acipenser nudiventris fingerlings with the initial mean weight of 301.5 g (meanSD) were fed five experimental diets for 8 weeks; diet one supplemented with vitamin E (300 mg/kg), diet 2 supplemented with riboflavin (B2) (20mg/kg), diet 3 supplemented with vitamin E (300 mg/kg) and riboflavin (B2) (15 mg/kg), diet 4 supplemented with vitamin E (300 mg/kg) and riboflavin (B2) (20 mg/kg) and diet 5 supplemented with vitamin E (300 mg/kg) and riboflavin (B2) (25 mg/kg). A control group was also used that was fed a diet lacking vitamin E and B2. Blood parameters including RBC, WBC, hemoglobin and hematocrit and Immune system indicator (Lysosyme, IgM and Compliment) were determined.Results: The result showed. Increasing of vitamin E and Riboflavin were influenced on blood and immune system fish. Fish fed 300 mg/ kg dietary had highest erythrocyte, lysosyme activity, IgM, total immunoglobulin. Amount of hemoglobin and compliment activity in fish fed with 20 mg/kg riboflavin showed significant difference with control group (P