بررسی اثر لاکتوباسیلوس کازئی سویه TD2بومی ایران بر میزان قند خون در رت نر نژاد ویستار دیابتی
محورهای موضوعی : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستیحمید بادکویه 1 , پروانه جعفری 2 , ندا اکبری 3
1 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اراک، کارشناس ارشد گروه میکروبیولوژی، اراک.ایران.
2 - دانشگاه آزاد اسلامی اراک، استادیار گروه میکروبیولوژی، اراک.ایران
3 - دانشگاه آزاد اسلامی اراک، استادیار گروه میکروبیولوژی، اراک.ایران
کلید واژه: پروبیوتیک, دیابت, لاکتوباسیلوس کازئی,
چکیده مقاله :
زمینه و هدف:دیابت افزایش مزمن قند خون است که به دلیل عدم ترشح انسولین و یا عدم توانایی سلولها در استفاده از انسولین روی میدهد. در این بیماری به واسطه مشکلات زیاد درمانهای شیمیایی، یافتن روشهای نوین درمانی با اثرات جانبی کمتر حائز اهمیت است. پروبیوتیکها نیز دارای فعالیت متنوع زیستی از جمله فعالیت ضد دیابت میباشند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر لاکتوباسیلوس کازئی سویه TD2بر شاخص قند خون در موش دیابتی نر بود.روش کار:برای انجام این آزمایش از 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار استفاده شد که به چهارگروه: دو گروه کنترل شامل گروه سالم، گروه دیابت، و به دو گروه آزمون شامل گروه سالم دریافت کننده پروبیوتیک و گروه دیابتی دریافت کننده پروبیوتیک تقسیم شدند. دیابتی کردن رتها با تزریق درون صفاقی mg/kg60 استرپتوزوسین صورت پذیرفت. به رتهای گروه آزمون به مدت 21 روز لاکتوباسیلوس کازئی TD2به میزانcfu/ml 109 به صورت گاواژ درون معدی داده شد. در نهایت پس از خونگیری، میزان گلوکز خون رتها مورد ارزیابی قرار گرفت.یافتهها:نتایج این مطالعه نشان داد که لاکتوباسیلوس کازئی TD2به طور معنیداری (001/0p ) سبب کاهش قند خون در موشهای دیابتی شده، ولی تغییر معنی دار قند خون در موشهای کنترل سالم دریافت کننده پروبیوتیک را موجب نگردید.نتیجه گیری:نتایج حاصل پیشنهاد میکنند که لاکتوباسیلوس کازئی سویه TD2در پیشگیری از افزایش قند سرم در موشهای دیابتی، مفید و موثر باشند.
Inroduction and Objective: Diabetes is a state of chronic hyperglycemia due to lack of secretion of insulin or the inability of cells to use insulin to happen. Probiotics also have a variety of biological activities including anti-diabetic activity. The purpose of this study is the effect of Lactobacillus on the glycemic index in diabetic rats.Materials and Methods:To perform thisexperiment, 40 male Wistar rats were used in the four groups: control group consisted of healthy, diabetic group, and groups including the control group receiving probiotics and probiotic diabetic groups were divided. Groups of diabetic rats by intraperitoneal injection of streptozotocin diabetic levels were 60 mg/kg. Daily for 21 days, Lactobacillus casei 109 cfu/ml TD2 as much as the gastric gavage to groups of mice were given. Finally, the blood glucose levels were evaluated.Results:The results showed that L. casei TD2 significantly (PConclusion:The results suggest that L. casei strain TD2 prevent an increase in serum glucose levels in diabetic mice, are effective.