بررسی اثر پری بیوتیک دیواره سلولی مخمربر تغییرات شاخص های خونی و ایمنی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان
محورهای موضوعی : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستیمحمد اعتصامی پور 1 , عباسعلی زمینی 2 , مسعود فرخ روز 3
1 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، دانشکده منابع طبیعی، دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه شیلات، لاهیجان. ایران.
2 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، دانشکده منابع طبیعی، استادیار گروه شیلات، لاهیجان. ایران.
3 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، دانشکده منابع طبیعی، استادیار گروه شیلات، لاهیجان. ایران.
کلید واژه: پری بیوتیک, دیواره سلولی مخمر, شاخص های ایمنی, شاخص های خونی, قزل آلای رنگین کمان,
چکیده مقاله :
زمینه وهدف:پریبیوتیکها مکملهای غذایی بالقوهای هستند که اثرات زیان بار عوامل عفونتزا را کاهش و تاثیرات مفیدی بر سلامتی میزبان دارند. هدف از این تحقیق بررسی اثر پریبیوتیک دیواره سلولی مخمر(Saccharomyces cerevisiaبرشاخصهای خونی و ایمنی بچه ماهیان قزلآلای رنگینکمان است.روش کار:برای انجام تحقیق 120 قطعه بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 12/061/3 گرم به مدت 8 هفته به صورت تصادفی در سه تیمار 1%، 5/1%، 2% پری بیوتیک و شاهد، با 3 تکرار پرورش داده شدند. در پایان دوره پرورش شاخصهای خونی و ایمنی بچه ماهیان مورد مطالعه قرار گرفت. یافتهها:اختلاف معنی داری در میزان گلبولهای سفید، گلبولهای قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت و نوتروفیل بین تیمار 2% و سایر تیمارها و گروه شاهد مشاهده گردید (05/0P). در فاکتورهای میانگین حجم گلبول قرمز و سایر فاکتورهای خونی اختلاف معنی داری در تیمارها دیده نشد (05/0P>). همچنین نتایج نشان داد که شاخصهای ایمنی غیر اختصاصی در خون نظیر لیزوزیم و ایمنی اختصاصی نظیر IgMو Igاختلاف معنیداری بین گروه تیماری تغذیه شده با 2% پری بیوتیک دیواره سلولی مخمر با سایر تیمارها و گروه شاهد داشتند (05/0Pنتیجهگیری:پریبیوتیک دیواره سلولی مخمر در سطح 2% بهکار رفته در جیره غذایی بهدلیل افزایش قابل توجه در شاخصهای ایمنی و برخی از پارامترهای خونی مورد بررسی، می تواند نقش مهمی در عملکرد ایمنی و بهبود شاخصهای خونی بچه ماهیان قزلآلای رنگینکمان ایفا نماید.
Inroduction and Objective: Prebioticdietary supplements that have the potential to reduce the harmful effects of infectious agents and have beneficial effects on host health. In this study, the prebiotic of yeast cell wall Saccharomyces cerevisiaat different levels to evaluate the blood indices and immune indices in rainbow trout juveniles were used.Materials and Methods:To conduct this study, 120 rainbow trout fry with a mean weight 3.61± 0.12 gr were randomly assigned into 12 fiberglass tub drainage volume of 100 ml distribution and breeding were given. An experiment to determine the optimum level of prebiotic effect of dietary yeast cell wall in the diet of rainbow trout fry in 1% prebiotic treatments, 1.5% prebiotic, 2% prebiotic prebiotic-free control, in a balanced design with three replications each were studied. At the end of the period rearing, blood indices and immune indices juveniles were studied.Results:The results of some blood indices such as levels of White blood cells, Red blood cells, hemoglobin and hematocrit levels and neutrophil counts were not significantly different between the treatment and control groups were observed in 2% and other treatments (P0.05). The results showed that non-specific immune indices in blood, such as lysozyme and specific immune IgM and Ig statistically significant difference between treatment groups fed with 2 % prebiotic yeast cell wall with the other treatments and the control group (PConclusion: Based onthese results it can be stated that the level of 2% prebiotic yeast cell wallused in thediet caused a significant increase in immune indices , andsomeblood parametersof studied, An important rolein immune function and improve blood indices of rainbow trout fry can play