بررسی خاصیت سیتوتوکسیک عصاره های آبی و هیدروالکلی میوه گواوا Psidium guajava L.)بر رده سلولی 145-DU
محورهای موضوعی : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستیشعله شعله زعیمی برواتی 1 , کهین شاهانی پور 2 , رامش منجمی 3
1 - گروه بیوشیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان، اصفهان. ایران.
2 - گروه بیوشیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان، اصفهان. ایران.
3 - گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان، اصفهان.ایران.
کلید واژه: سیتوتوکسیک, رده سلولی DU145, میوه گواوا, سرطان پروستات,
چکیده مقاله :
مقدمه و هدف:سرطان پروستات دومین سرطان شایع در مردان پس از سرطان پوست محسوب میگرددگیاهان به عنوان منبع مهم ترکیبات آنتیاکسیدان و فنل محسوب میشوند.گیاه گواواPsidium guajava L.) یکیازمیوههایدرختیمناطقگرمسیریونیمهگرمسیری آمریکای جنوبی است، در این پژوهش خاصیت سایتوتوکسیک عصارههای آبی و هیدروالکلی میوه گواوا بر سرطان پروستات انسانی (DU145) مورد مطالعه قرار گرفت.روش کار:میوه گواوا پس از جمع آوری عصارههای آبی و هیدروالکلی آن تهیه شد. ردهی سلولیDU-145در محیط کشت RPMI-1640حاوی 10% سرم گاوی در انکوباتور با 5% CO2کشت و تحت تاثیر غلظتهای مختلف عصارههای آبی و هیدروالکلی طی 24، 48 و 72 ساعت انکوبه شد. درصد بقاء سلولها در حضور و فقدان عصارهها با روشMTTو به کمک دستگاه الایزا با طول موج 540 نانومتر محاسبه شد. دادهها با استفاده از نرم افزار SPSSبررسی گردیدند(* = P-value یافته هانتایج نشان دهندهی کاهش50 درصدی بقاء سلولها بود. نتیجه گیری:نتایج مشخص نمود که عصارهی آبی و هیدروالکلی میوه گواوا دارای اثر سیتوتوکسیک میباشند. علاوه بر این مطالعات نشان داد که تاثیر سیتوتوکسیک عصارهی آبی بسیار قوی تر از عصارهی هیدروالکلی است.
Inroduction and Objective:Prostate cancer is the second most common cancer in men after skin cancer. Guava Fruit with scientific name Psidium guajava L. are considered as an important source of phenolic compounds and antioxidant effect.In this study, the cytotoxic effect of aqueous and hydroalcoholic extracts of Guava fruit and effect of the extracts on DU-145 cell line was and its effect on prostate cancer cells was studied. Materials and Methods:Guava fruit was collected from Sistan and Baluchestan region. The aqueous and hydroalcoholic extracts were prepared from this plant. Class of DU-145 cells was cultured in RPMI-1640 medium containing 10% bovine serum in a 5% CO2 incubator, and under different concentrations of aqueous extract of 24, 48 and 72 hours were incubated. MTT assay for cell survival in the presence and absence of extract was used to calculate the percentage and absorbance at 540 nm was measured by ELISA. Data were assessed using SPSS software(* = P-value Results:The results showed that the aqueous and alcoholic extract Guava fruit is a cytotoxic effect. Further studies showed that the cytotoxic effect of aqueous extracts of the ethanol extract is much stronger.