بررسی اثر دوره های گرسنگی و رشد جبرانی برکیفیت لاشه بچه ماهی کپور
محورهای موضوعی : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستیخدیجه ابراهیمی 1 , مجید محمدنژاد شموشکی 2 , روح الله جوادیان 3 , مجتبی کشاورز دیوکلایی 4 , علی کاربخش راوری 5
1 - کارشناس ارشدگروه شیلات، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر. ایران.
2 - استادیارگروه شیلات، واحد بندرگز، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرگز. ایران.
3 - کارشناس ارشدگروه شیلات، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر. ایران
4 - کارشناس ارشدگروه شیلات، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر. ایران
5 - استادیارگروه شیلات، واحد بندرگز، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرگز. ایران
کلید واژه: بچه ماهی کپور, رشد جبرانی, گرسنگی, لاشه,
چکیده مقاله :
زمینه و هدفمعمولاً گونههای مختلف ماهیان درطول زندگی با پدیده گرسنگی بهطورطبیعی مواجه میشوند، چنین حالتی معمولاً درفصل زمستان،هنگام مهاجرتهای طولانی به منظور تخمریزی و یا زمانیکه غذا در محیط زندگی، به دلایل مختلفی کاهش پیدا میکند اتفاق میافتد و باعث کاهش شدید ذخایر انرژی بدن ماهیمیشود. روشکار:اینآزمایش در 5 تیمار و 3 تکرار شامل: تیمار شاهد: پنج هفته غذادهی کامل در طول دوره، تیمار 1: یک هفته گرسنگی کامل و یک هفته غذادهی کامل، تیمار 2: دو هفته گرسنگی کامل و یک هفته غذادهی کامل، تیمار3: سه هفته گرسنگی کامل و یک هفته غذادهی کامل، تیمار 4: چهار هفته گرسنگی کامل و یک هفته غذادهی کامل، انجام پذیرفت. میزاناکسیژنمحلول برابرppm6-5/5، دمابرابر 28-24 درجهسانتی گراد و pHدرطولدورهآزمایشبرابر 8-5/7 اندازهگیریگردیدبچه ماهیان کپور در طول دوره آزمایش و در تیمار شاهد و در زمان غذادهی تیمارهای دیگر با غذای تجاری (شامل: رطوبت 7/8 %، خاکستر 2/ 11%، پروتئین 32 % و چربی 5/10 % ) تغذیه شدند. یافته ها:با توجه به نتایج بهدست آمده از آنالیز لاشه بچه ماهیان کپور مشخص گردید در میزان درصد پروتئین، چربی، فیبر و خاکستر لاشه اختلاف معنی داری وجود دارد 05/0P بهطوریکه با افزایش طول دوره گرسنگی میزان چربی، پروتئین و فیبر کاهش و میزان خاکستر لاشه افزایش یافت. نتایج بررسی نشان داد که افزایش دوره گرسنگی باعث کاهش کیفیت لاشه و درصد بازماندگی بچه ماهیان کپور می گردد
Inroduction and ObjectiveUsually the life duration of the fish species are faced with the problem of starvation naturally. Usually the case in winter, when during long migration to spawning and feeding on the living environment, decreased occur because of different reasons and cause severe loss of body energy reserves in fish.Material and Methods: Experiments were done in five groups and three replications: Control: 5 weeks full feeding Group 1: One week starvation+ One week feeding, group 2: Two weeks starvation+ One week feeding, group 3: Three weeks starvation+ One week feeding, group 4: Four weeks starvation+ One week feeding. The amount of dissolved oxygen was fixed on 5.5 - 6 ppm, the temperature 24-28 0C and pH 7.5 to 8 were so controlled through the experiment. Carps fry were fed during the experimental period in control and compensatory growth times with commercial food (containing: 8.7 % moisture, 11.2 % ash, 32 % protein and 10.5 % fat).Results: The results of carcass qualityshowed thatthere are significant difference at protein, fat, ash and fiber in different groups (PCyprinus carpio fry.