جداسازی و شناسایی ترکیبات شیمیایی روغن اسانسی دو گونه درمنه ( آرتمیزیا ) در شمال ایران (Artemisia spicigera و Artemisia chamaemelifolia)
محورهای موضوعی : شیمی کوانتومی و اسپکتروسکوپی
1 - دانشگاه آزاد اسلامی چالوس
کلید واژه: کروماتوگرافی گازی-طیف سنجی جرمی, استخراج با امواج میکروویو بدون استفاده از حلال (SFME), روغنهای اسانس,
چکیده مقاله :
در روغن اسانسی حاصل از ساقه، برگ و میوه A. spicigera به روش SFME، به ترتیب 28 ، 20 و 20 ترکیب شناسایی شدند ، که (99% ، 100% ، 47/99% ) کل ترکیبات اسانس ها را تشکیل دادند . در روغن های اسانسی ساقه، برگ و میوه به ترتیب بورنئول (07/22 % ، 22/26% ، 19/26% )، 1-8- سینئول (30/18% ، 76/22% ، 34/20% ) ، کامفور (39/12% ، 97/11% ، 34/10 %) و بورنیل استات (24/8 % ، 30/8 % ، 74/9 %) به عنوان ترکیبات اصلی معرفی شدند. همچنین در روغن اسانسی حاصل از ساقه، برگ و میوه A. chamaemelifolia به روش SFME، به ترتیب 17 ، 20 و 31 ترکیب شناسایی شدند ، که (70/98% ، 14/98% ، 33/97% ) کل ترکیبات اسانس ها را تشکیل دادند . در روغن های اسانسی ساقه، برگ و میوه به ترتیب اسپاتولنول (43/20 % ، 48/13% ، 53/11% )، کوبنول (01/26% ، 86/15% ، 44/6% ) ، سانتولینا تری ان (66/1% ، 78/18% ، 79/22 %)و کاریوفیلن اکساید (03/6 % ، 95/4 % ، 90/9 %) به عنوان ترکیبات اصلی معرفی شدند. به طوری که منوترپنهای اکسیژندار و منوترپن های هیدروکربنی بیشترین ترکیبات روغن اسانسی این گیاهان بودند.
In essential oils of stem, leaf and fruit of A. spicigera, 28,20,20 compounds, which accunting for 100% ، 99% ،99% /47 of the total oils of stem, leaf and fruit were identified, respectively. The main components of the essential oils of stem, leaf and fruit were Borneol (19/26 % ، 22/26% ، 07/22% ), 1,8-cineole (34/20% ، 76/22% ، 30/18%), Comphor (34/10% ، 97/11% ، 39/12 %), Bornyl acetate(74/9 % ، 30/8 % ، 24/8 %), respectively. In oils of A. spicigera, oxygenated monoterpene compounds were the main constituents. Also, in essential oils of stem, leaf and fruit of A. chamaemelifolia, 17,20,31 compounds, which accunting for 33/97% ، 14/98% ،70/98% of the total oils of stem, leaf and fruit were identified, respectively. The main components of the essential oils of stem, leaf and fruit were Spathulenol(53/11 % ، 48/13% ، 43/20% ), Cubenol (44/6% ، 86/15% ، 01/26%), Santolina trien (79/22% ، 78/18% ، 66/1 %), Caryophyllen oxide(90/9 % ، 95/4 % ، 03/6 %), respectively. In oils of A. chamaemelifolia, oxygenated monoterpene compounds and monoterpene hydrocarbons were the main constituents, respectively.
_||_