روش های غیر مخرب طیف سنجی در شناسایی و اندازه گیری کمی مایکوتوکسین های مختلف در پسته
محورهای موضوعی : شیمی کوانتومی و اسپکتروسکوپیروح الله کرمی اسبو 1 , فهیمه فریدشایگان 2
1 - موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی
2 - دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات
کلید واژه: آفلاتوکسین, رامان تقویت شده سطحی, محصولات غذایی,
چکیده مقاله :
مساله آلودگی پسته به آفلاتوکسین یکی از مسائل مهم تحقیقاتی و یکی از معضلات ملی و منطقه ای این محصول با ارزش می باشد و همواره کشورهای صادر کننده پسته در راستای رقابت در بازار بین المللی از این حربه علیه پسته ایران استفاده نموده اند . بسیاری از محصولات کشاورزی ازآلودگی آفلاتوکسین در معرض خطر هستند و به دلیل خطرات بهداشتی مقادیر مجاز آن را در مواد غذایی تعیین کرده اند. بنابراین در کشاورزی به کنترل کننده ها یا پردازنده های محصولات، که سریع و ارزان هستند، نیاز داریم. وجود قارچ و تغذیه هاگ ها باعث رشد آنها و تولید سم بیشتر در محصول می شود. هدف از این تحقیق، مروری بر استفاده از روش طیف سنجی (رامان تقویت شده سطحی SERSیا FTIR) برای تشخیص نوع و میزان غلظت آفلاتوکسین پسته با استفاده از یک روش ساده و استخراج سریع یک مرحله ای برای کشف و امکان پیاده سازی روش برای تجزیه و تحلیل در محل می باشد. پیشنهاد روش SERS می تواند به عنوان ابزاری قدرتمند برای تولید قدرت مفید برای تجزیه و تحلیل با دقت و راحتی زیادی برای تشخیص آفلاتوکسین در بسیاری از نقاط نمونه مورد نیاز تجزیه و تحلیل سریع، باشد.
The problem of aflatoxin contamination of pistachios is one of the important research issues and one of the national and regional problems of this valuable product and pistachio exporting countries have always used this tactic against Iranian pistachios in order to compete in the international market. Many agricultural products are at risk of aflatoxin contamination and have been allowed in food due to health hazards. So in agriculture, we need controllers or processors of products, which are fast and cheap. The presence of fungi and the feeding of spores causes them to grow and produce more toxins in the product. The purpose of this study was to review the use of a spectroscopic method (surface-enhanced Raman SERS or FTIR) to detect the type and concentration of aflatoxin in pistachios using a simple method and rapid one-step extraction to discover and implement the method for analysis and Analysis is in place. The proposed SERS method can be used as a powerful tool to generate useful power for analysis with great accuracy and convenience to detect aflatoxins in many parts of the sample required for rapid analysis.
_||_