اثرات جایگزینی سطوح مختلف کنجاله کلزا با کنجاله سویا بر برخی صفات تولیدی گاوهای تازه زای نژاد هلشتاین
محورهای موضوعی : علوم بالینی دامپزشکی
1 - دانشگاه پیام نور، گروه کشاورزی، تهران، ایران
کلید واژه: کنجاله سویا, کنجاله کلزا, گاوهای هلشتاین, ترکیب شیر,
چکیده مقاله :
مطالعه حاضر جهت بررسی اثرات سطوح مختلف جایگزینی کنجاله کلزا با کنجاله سویا و تاثیر آن بر مصرف ماده خشک، تولید و ترکیب شیر،گلوکز ونیتروژن غیرآمینی خون گاوهای شیری بود.در این مطالعه از بیست وچهار راس گاوشیری هلشتاین در قالب طرح کاملا تصادفی استفاده شد.در تیمارهایآزمایشی ازکنجاله کلزای حاوی سطوح مختلف 10 ،5 ،0و 15درصد جایگزین با کنجاله سویا استفاده گردید سپس نمونههای شیر و خون از دامها اخذ شدو نمونهها با رویه GLMو SASآنالیز شد.نتایج نشان داد که تولید شیر،درصد پروتئین، درصد چربی و درصد لاکتوز،سطوح گلوکز و نیتروژن غیر آمینیخون در بین هیچکدام از تیمارها تفاوت معنی داری نداشت( )P < 0/50ولی زمان بر روی همه مولفههای مورد بررسی اثرگذار بود( .)P > 0/50به طور کلینتایج این آزمایش نشان داد که میتوان درجیره گاوهای شیرده کنجاله کلزا را بدون اثرات مضر بر روی فراسنجههای تولیدی و متابولیتهای خونی، در هرسطحی،جایگزین کنجاله سویا نمود.
The aim of in this study was effect of different level replacement soybean meal and canola meal and its effectin Dry matter, production and milk composition Glocose and BUN of dairy cow. here of 24 Holstein cows wereselected randomly.Treatments were diets containing different levels of 0,5,10 and 15 percent rapeseed mealwas replaced with soybean meal. Then The blood and milk samples from cows were then and Analyzed by Sasand Glm.The results showed no signifcant differences between any of the treatments (P≥0.50) in case of milkprotein percentage, fat percentage, the percentage of lactose, glucose levels and blood BUN. Effect of time on allcomponents of the study was signifcant (P≤ 0.50).The test results showed that the soybean meal with canola mealwithout detrimental effects on production parameters and blood metabolites in dairy cows fed soybean meal wasreplaced every level.