ارزیابی پتانسیل پروبیوتیکی انتروکوکسی جداسازی شده از محصولات لبنی سنتی منطقه مغان و مشگین شهر
محورهای موضوعی : آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکیبهبود جعفری 1 , علیرضا منادی 2 , علی رضایی 3 , سیامک علیزاده 4 , چنگیز احمدی زاده 5 , ابوالفضل برزگری 6 , مهرداد پاشازاده 7 , حامد جعفرزاده 8
1 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهر، گروه میکروبیولوژی، اهر، ایران
2 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، گروه میکروبیولوژی، تبریز ،ایران
3 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، گروه علوم بالینی، تبریز، ایران
4 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهر، باشگاه پژوهشگران جوان، اهر، ایران
5 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهر، گروه میکروبیولوژی، اهر، ایران
6 - دانشگاه علوم پزشکی تبریز، گروه بیوتکنولوژی، تبریز، ایران
7 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهر، گروه میکروبیولوژی، اهر، ایران
8 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، دانشکده دامپزشکی، تبریز، ایران
کلید واژه: پروبیوتیک, انتروکوکسی, محصولات لبنی,
چکیده مقاله :
انتروکوکسی نقش مهمی در صنعت لبنیات دارد. همچنین بعضی از انتروکوکسی ها با منشاء لبنیات به عنوان پروبیوتیک گزارش شده اند. هدف از این تحقیق، جداسازی و شناسایی انتروکوکسی ها از محصولات لبنی سنتی مناطق مشکین شهر و مغان (اردبیل) و بررسی پتانسیل پروبیوتیکی آنها می باشد. در حضور بافر فسفات سالین ( pH برابر 5/2) 26 ایزوله مقاوم به اسید و در حضور نمک های صفراوی، 10 ایزوله مقاوم، 7 ایزوله با تحمل بالا، 6 ایزوله با تحمل ضعیف و 3 ایزوله حساس شناسایی شد. شناسایی بیوشیمیایی تعلق ایزوله ها به گونه های انتروکوکس آویوم (E .avium)، انتروکوکس فاسیوم (E. faecium)، انتروکوکس دورانس (E. durans) و انتروکوکس فکالیس ( E. faecalis) را نشان داد. همچنین فعالیت آنتاگونیستی بررسی شده با روش چاهک گذاری نشان داد که ایزوله ها دارای قدرت مهارکنندگی علیه اشریشیا کولی، یرسینیا انتروکولیتیکا و لیستریا اینوکوا هستند. بررسی حساسیت به آنتی بیوتیک های مختلف نشان داد که تمامی سویه ها به ونکومایسین و کلرامفنیکل حساس بودند. همچنین همه آنها به سولفامتوکسازول مقاوم بودند. نتایج بیان می کند که محصولات لبنی سنتی منبع مهمی برای ارگانیسم هایی با خاصیت پروبیوتیکی می باشند.
Enterococci have important role in the dairy industry. Also some of enterococcies with dairy origin have been reported as probiotics. The aim of this study is isolate and identify enterococcies from traditional dairy products of Meshkinshahr and Moghan(Ardabil) regions and evaluate the potential probiotic of them. In the presence of phosphate saline buffer (PH equal to 5/2) 26 acid resistant isolates and in the presence of bile salts, 10 resistant isolates, 7 isolates with high tolerance, 6 isolates with poor tolerance and 3 susceptible isolates were identified. Biochemical identification showed isolates belonging to species of E.avium, E.faecium, E.durans and E.faecalis. Also antagonistic activity was investigated with well diffusion method showed that isolates with inhibitory ability against Escherichia coli are Yersinia enterocolitica and Listeria innocua. Susceptibility study to various antibiotics showed that all strains were susceptible to vancomycin and chloramphenicol. Also all of them were resistant to solfamethacsazol. The results indicate that traditional dairy products of these regions are important source for organisms with probiotic properties.