بررسی اثرات ضدباکتریایی عصاره غیرقطبی گیاه پنیرک (.Malva sylvestis L) با استفاده از روشهای انتشار از چاهک و رقت لولهای
محورهای موضوعی :
آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی
اکبر حسن پور
1
,
سولماز ذخیره
2
,
امیررضا عبادی
3
1 - گروه شیمی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.
2 - گروه شیمی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.
3 - گروه میکروبیولوژی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایران.
تاریخ دریافت : 1393/09/26
تاریخ پذیرش : 1393/11/30
تاریخ انتشار : 1393/12/01
کلید واژه:
پنیرک,
عصاره غیرقطبی,
اثرات ضدباکتریایی,
انتشار از چاهک,
رقت لولهای,
چکیده مقاله :
امروزه با توجه به مقاومتباکتری هابه آنتیبیوتیک ها و عوارضجانبی آنها توجهزیادیبهخاصیتضد باکتریایی عصارهگیاهانداروییمیشود. گیاهپنیرک با نام علمیMalva sylvestis L.درطبسنتیوصنعت داروهایگیاهیازجایگاهمهمیبرخوردار است. در اینمطالعه اثرات ضد باکتریایی غلظت های mg/ml400، 200، 100، 50 عصاره غیرقطبی گیاه پنیرک روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، اشریشیا کلی و سودوموناس آئروژینوزا به روش انتشار از چاهک مورد بررسی قرار گرفت. همچنیندراینمطالعهازروش رقت لوله ای جهتسنجش حداقل غلظت مهارکنندگی رشد باکتری ها (MIC) و حداقل غلظت کشندگی باکتریها (MBC) بهرهگرفتهشد. عصاره غیرقطبی گیاه پنیرک از رشد باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، اشریشیا کلی و سودوموناس آئروژینوزا جلوگیری کرد، به طوری که اثرضدباکتریایی آن با افزایشغلظتعصاره نیز افزایش یافت. MICو MBCاین باکتری ها به ترتیب از mg/ml 5/12 تا 50 و mg/ml 5/12 تا 100 متغییر است. نتایج نشان داد که این عصاره می تواند گزینه مناسبی برای مطالعات آینده در شرایط درون تنی جهت تهیه داروهای ضد باکتریایی جدید باشد.
چکیده انگلیسی:
Nowadays, due to the resistance of bacteria to antibiotics and their side effects, much attention is paid to the antibacterial properties of medicinal plants. Malva sylvestis L. plays an important role in traditional medicine and herbal medicine industry. This study deals with antibacterial effects of 50, 100, 200, 400 mg/ml concentration of non-polar extract of Malva sylvestris L. on Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Escherichia coli and Pseudomonas aeruginosa bacteria by means of well diffusion method. Determination test of MIC (Minimum inhibitory concentration of bacteria growth) and MBC (Minimum bactericidal concentration) was done by tube dilution method. The results indicated that non-polar extract of Malva sylvestris L. inhibits growth of Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Escherichia coli and Pseudomonas aeruginosa bacteria. The inhibitory effect increases by increasing the extract concentration. MIC and MBC of these bacteria respectively varies from 12.5-50 mg/ml and 12.5-100 mg/ml respectively. This extract can be a good candidate for future in vivo studies for production of new antibacterial drugs.
منابع و مأخذ:
· Abbasi, N., Azizi Jaliliane, F., Abdi, M. and Saifmanesh, M. (2007). A comparative study of the antimicrobial effect of Scrophularia striata Boiss. Extract and selective antibiotics against Staphylococcus aureus and Pesudomonas aeroginosa. Journal of Medicinal Plants, 1(6): 10-18.
· Attard, E. and Pacioni, P. (2011). The Phytochemical and In Vitro Pharmacological Testing of Maltese Medicinal Plants. Bioactive Compounds in Phytomedicine. InTech, Rijeka, Croatia, pp: 93-112.
· Barros, L., Carvalho, A.M. and Ferreira, C.F.R. (2010). Leaves, flowers, immature fruits and leafy flowered stems of Malva sylvestris: A comparative study of the nutraceutical potential and composition. Food and Chemical Toxicology, 48(6): 1466-1472.
· Beg, A.Z. and Ahmad, I. (2000). Effect of Plumbago zeylanica extract and certain curing agents on multidrug resistant bacteria of clinical origin. World Journal of Microbiology and Biotechnology, 16(8-9): 841-844.
· Billeter, M., Meier, B. and Sticher, O. (1991). 8-hydroxy flavonoid glucuronides from Malva sylvestris. Phytochemistry, 30(3): 987-990.
· Buhner, S.H. (1999). Herbal Antibiotics Natural Alternatives for treating Drug-Resistant Bacteria. 1st ed., North Adams: Storey Publishing, LLC, pp: 8-20.
· Cao, Y.H. and Cao, R.H. (1999) Angiogenesis inhibited by drinking tea. Nature, 398(6726): 381-381.
· Chevallier, A. (1996). The Encyclopedia of Medicinal Plants. London: Dorling Kindersley, pp: 336-340.
· Cutillo, F., D’Abrosca, B., DellaGreca, M., Fiorentino, A. and Zarrelli, A. (2006). Terpenoids and phenol derivatives from Malva sylvestris. Phytochemistry, 67(5): 481-485.
· DellaGreca, M., Cutillo, F., D'Abrosca, B., Fiorentino, A., Pacifico, S. and Zarrelli, A. (2009). Antioxidant and radical scavenging properties of Malva sylvestris. Natural product communications, 4(7): 893-896.
· Esteves, P.F., Sato, A., Esquibel, M.A., Campos-Buzzi, F.D., Meira, A.V. and Cechinel-Filho, V. (2009). Antinociceptive activity of Malva sylvestris L. Latin American Journal Pharmacology, 28(3): 454-456.
· Leporatti, M.L. and Ghedira, K. (2009). Comparative analysis of medicinal plants used in traditional medicine in Italy and Tunisia. Journal of Ethnobiology and Ethnomedicine, 5(1): 31-38.
· Lust, J. (1974). The Herb Book. Toronto: Bantam Books, pp: 262-263.
· Milin, V. and Kustrak, D. (2003). Officinal and unofficinal polysaccharide containingdrugs (Mucilagenous drugs). Farmaceutski Glasnik, 59(2): 57-68.
· Mohammed, C.B., Chahid, B., Fatima, B., Fatima-Zohra, S., Meriem, B. and Farid, C. (2014). Antioxidant activity, phenolic and flavonoid content in leaves, flowers, stems and seeds of mallow (Malva sylvestris L.) from North Western of Algeria. African Journal of Biotechnology, 13(3): 486-491.
· Murray, P., Baron, R., Fauer, E.J. and Tenoyer, M. (1999). Manual of Clinical Microbiology. 7th ed., Washington, D.C: American Society for Microbiology, pp: 1567-1570.
· Neves, J.M., Matos, C., Moutinho, C., Queiroz, G. and Gomes, L.R. (2009). Ethnopharmacological notes about ancient uses of medicinal plants in Trás-os-Montes (northern of Portugal). Journal of Ethnopharmacology, 124(2): 270-283.
· Proestos, C., Chorianopoulos, N., Nychas, G.J. and Komaitis, M. (2005). RP-HPLC analysis of the phenolic compounds of plant extracts. Investigation of their antioxidant capacity and antimicrobial activity. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 53(4): 1190-1195.
· Quave, C.L., Pieroni, A. and Bennett, B.C. (2008). Dermatological remedies in the traditional pharmacopoeia of Vulture-Alto Bradano, inland southern Italy. Journal of Ethnobiology and Ethnomedicine, 4(1): 5-14.
· Redzić, S., Hodzić, N. and Tuka, M. (2005). Plant pigments (antioxidants) of medicinal plants Malva silvestris L. and Malva moschata L. (Malvaceae). Bosnian journal of basic medical sciences/Udruzenje basicnih mediciniskih znanosti= Association of Basic Medical Sciences, 5(2): 53-58.
· Sagdic, O. (2003). Sensitivity of four pathogenic bacteria to Turkish thyme and oregano hydrosols. LWT-Food Science and Technology, 36(5): 467-473.
· Skočibušić, M., Bezić, N., Dunkić, V. and Radonić, A. (2004). Antibacterial activity of Achillea clavennae essential oil against respiratory tract pathogens. Fitoterapia, 75(7): 733-736.
· Sökmen, A., Vardar-Ünlü, G., Polissiou, M., Daferera, D., Sökmen, M. and Dönmez, E. (2003). Antimicrobial activity of essential oil and methanol extracts of Achillea sintenisii Hub. Mor. (Asteraceae). Phytotherapy Research, 17(9): 1005-1010.
· Takeda, K., Enoki, S., Harborne, J.B. and Eagles, J. (1989). Malonated anthocyanins in malvaceae: malonylmalvin from Malva sylvestris. Phytochemistry, 28(2): 499-500.
· Yeole, N.B., Sandhya, P., Chaudhari, P.S. and Bhujbal, P.S. (2010). Evaluation of Malva sylvestris and Pedalium murex Mucilage as Suspending Agent. International Journal of PharmTech Research, 2(1): 385-389.