ردیابی ژنوم ویروس لوسمی گاو (BLV) در شیر پاستوریزه تعدادی از کارخانجات صنعتی شیر ایران
شبیر یزدانی پرائی
1
(
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
)
محمد رحیم حاجی حاجیکلایی
2
(
استاد ﮔﺮوه ﻋﻠﻮم درﻣﺎﻧﮕﺎﻫﻲ، داﻧﺸﻜﺪه داﻣﭙﺰﺷﻜﻲ، داﻧﺸﮕﺎه ﺷﻬﻴﺪ چمران اهواز، اهواز، ایران.
)
مسعود رضا صیفی شاپورآبادی
3
(
استاد گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران.
)
محمد نوری
4
(
استاد گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
)
فرامرز بهشتی فر
5
(
3- گروه جراحی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ایران
)
کلید واژه: ویروس لوسمی گاو, لکوز آنزئوتیک گاو, شیر پاستوریزه, ایران,
چکیده مقاله :
ویروس لوسمی گاوی (BLV) به عنوان عامل ایجاد کننده لکوز آنزوتیک گاوی (EBL) یک RNA ویروس است که ارتباط نزدیکی با ویروس لوسمی سلول T انسانی نوع 1 و نوع 2 دارد و عامل احتمالی سرطان سینه در زنان شناخته شده است. این ویروس از طریق فرآورده های حیوانی مانند شیر به انسان منتقل میشود. این مطالعه با هدف شناسایی DNA ویروس در شیر پاستوریزه انجام شد. برای این منظور نمونههای شیر پاستوریزه از 5 کارخانه شیر پاستوریزه ایران گرفته شد. از شیرهای پاستوریزه موجود در فروشگاههای اهواز نمونهبرداری شد. بهطوری که از هر کارخانه 10 نمونه شیر با تاریخهای مختلف تولید تهیه و با استفاده از روش PCR آشیانهای برای جستجوی DNA ویروس لوسمی گاو آزمایش شدند. از مجموع 50 نمونه شیر پاستوریزه از کارخانههای مختلف، 14 (28 درصد) نمونه مثبت بودند. تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که بین شیر تولیدی کارخانههای مختلف و همچنین بین کارخانجات تهران با سایر استانها تفاوت معنی-داری وجود ندارد. نتایج این مطالعه نشان میدهد که BLV در شیر پاستوریزه وجود دارد، اما در مورد فعال بودن یا نبودن آن نیاز به بررسی بیشتر میباشد.
چکیده انگلیسی :
Bovine leukemia virus (BLV) as the causative agent of enzootic bovine leukemia (EBL) is an RNA virus that closely related to human T-cell leukemia virus type 1 and type 2 and probably known the cause of breast cancer in women. The virus transmits to human through animal products such as milk and meat. This study aimed to detect DNA of Bovine leukemia virus in pasteurized milk. For this purpose, the samples of pasteurized milk were taken from 5 Dairy Industries Company in Tehran, Mazandaran, Khouzestan and Farse provinces of Iran. The samples were taken from the pasteurized milk available in Ahvaz city stores, so that 10 milk samples with different production dates were taken from each factory and stored at -20 centigrade until examination. They were examined by nested PCR to detect Bovine leukemia virus DNA. Out of 50 samples of pasteurized milk from different factories, 14(28%) samples were positive. Statistical analysis showed there was no significant difference between the milk produced by different factories studied and also between factories in two factory of Tehran with other provinces. The results of this study show that this virus is present in pasteurized milk, but whether it is active or not requires further investigation.