اثرمصرف ترکیبی کافئین و کربوهیدرات بر عملکرد بیهوازی و قدرت عضلانی فوتبالیستهای جوان مرد
محورهای موضوعی : فیزیولوژی آمادگی بدنیالهام فرهادفر 1 , سید محمد حسینی آرا 2
1 - گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دزفول، دزفول
2 - گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی، تهران
کلید واژه: کربوهیدرات, مکمل کافئین, عملکردبیهوازی, قدرت عضلانی و فوتبالیست,
چکیده مقاله :
هدف از این مطالعه تأثیر مصرف ترکیبی کافئین و کربوهیدرات بر عملکرد بی هوازی و قدرت عضلانی بازیکنان جوان فوتبال بود.12 ورزشکار مرد جوان در 20-25 سال داوطلب شدند. در نوبت کربوهیدرات، 21 گرم مکمل کربوهیدرات حل شده در 250 میلی لیتر آب به همراه طعم دهنده و رنگ خوراکی 30 دقیقه قبل از آزمایش مصرف شد. مکمل کافئین 6 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به صورت محلول در 250 میلی لیتر آب مصرف شد. در نوبت مصرف ترکیبی مکمل ها، آزمودنی ها کافئین و کربوهیدرات مصرف کردند. در گروه دارونما 250 میلی لیتر آب به همراه طعم دهنده و رنگ خوراکی مصرف شد. 48 ساعت پس از آخرین مصرف، آزمایشات تکرار شد. برای تعیین توزیع نرمال داده ها از آزمون Shapiro-Wilk و برای مقایسه نتایج گروه ها از آنالیز واریانس با اندازه گیری های مکرر و آزمون مخلی استفاده شد. سطح معنیداری آزمونها 05/0p≥ بود. نتایج نشان داد که میانگین قدرت بیهوازی آزمودنیها در گروه کافئین + کربوهیدرات حدود 15 درصد بیشتر از دارونما و 13 درصد بیشتر از کربوهیدرات بود. میانگین قدرت پایین تنه و بالاتنه آزمودنی ها در کافئین + کربوهیدرات 12 و 18 درصد بیشتر از دارونما و 9 و 15 درصد بیشتر از کربوهیدرات بود. همچنین مصرف کافئین، کربوهیدرات و ترکیب این دو تاثیری بر شاخص خستگی نداشت.
The purpose of this study was the effect of combined consumption of caffeine and carbohydrate on anaerobic performance and muscle strength of young male soccer players12 young male athletes in 20-25 years volunteered. In the carbohydrate turn, 21 grams of carbohydrate supplement dissolved in 250 ml of water along with flavoring and food coloring was consumed 30 minutes before the test. caffeine supplement of 6 mg per kilogram of body weight was consumed as a solution in 250 ml of water. In the turn of combined consumption of supplements, the subjects consumed caffeine and carbohydrates. In the placebo group, 250 ml of water was consumed along with flavoring and food coloring. 48 hours after the last consumption, the tests were repeated. The Shapiro-Wilk test was used to determine the normal distribution of the data and to compare the results of the groups, the analysis of variance with repeated measurements and the Makhli test were used. the significance level of the tests was p≥0.05.The results showed that the average anaerobic power of the subjects in the caffeine + carbohydrate group was about 15% higher than placebo and 13% higher than carbohydrate. The average strength of the lower body and upper body of the subjects in caffeine + carbohydrate was 12 and 18% higher than placebo and 9 and 15% higher than carbohydrate. Also, the consumption of caffeine, carbohydrates and the combination of these two had no effect on the fatigue index.
_||_