رابطه جنسیت، طول و وزن بر تغییرات پروتئین، چربی، رطوبت و خاکستر فیله ماهی آمور (Ctenopharyngodon idella)
محورهای موضوعی : نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری
کلید واژه: جنسیت, وزن, طول, واژههای کلیدی: ماهی آمور, ترکیبات فیله,
چکیده مقاله :
تحقیق حاضر به منظور تاثیر جنسیت، طول و وزن بر میزان پروتئین، چربی، خاکستر و رطوبت فیله در ماهی آمور (Ctenopharyngodon idella) انجام پذیرفت. به این منظور، تعداد 10 عدد ماهی آمور از هر کدام از گروههای وزنی 20، 100 و 500 گرم و گروههای طولی شامل 10، 22 و 35 سانتیمتری تهیه گردید. نتایج نشان داد مقدار پروتئین، چربی، رطوبت و خاکستر فیله ماهیان در وزن ها و طول های مختلف با یکدیگر اختلاف معنیداری داشت. مقادیر پروتئین و چربی به طور معنی داری در گروههای وزنی 100 و 500 گرمی بیشتر از مقدار آنها در گروه 20 گرمی بود و بین گروههای 100 و 500 گرمی اختلاف معنی داری وجود نداشت. مقدار رطوبت و خاکستر فیله در گروههای وزنی 20 و 100 گرم به طور معنی داری بیشتر از مقدار آنها در گروه 500 گرمی بود. همچنین نتایج نشان داد مقادیر پروتئین و چربی به طور معنیداری در گروههای طولی 22 و 35 سانتیمتری بیشتر از مقدار آنها در گروه 10 سانتیمتری بود و بین گروههای 22 و 35 سانتیمتری اختلاف معنیداری وجود نداشت. مقدار رطوبت و خاکستر فیله در گروه های طولی 10 و 22 سانتیمتری به طور معنی داری بیشتر از مقدار آنها در گروه 35 سانتیمتری بود. از سوی دیگر نتایج حاصل از آنالیز ترکیبات فیله ماهیان آمور در جنس های نر و ماده نشان داد مقدار پروتئین، چربی، رطوبت و خاکستر فیله ماهیان در جنس های نر و ماده با یکدیگر اختلاف معنی داری نداشت. به طورکلی میتوان بیان نمود در ماهی کپور علف خوار تاثیر طول و وزن بر ترکیبات فیله، معنی دار بوده، اما جنسیت بر ترکیبات فیله تاثیر معنی داری ندارد.
The present study was carried out the effect of sex, length and weight on protein, fat, ash and fillets moisture content in Ctenopharyngodon idella. For this purpose, 10 fish were obtained from each of 20, 100 and 500 g weight groups and longitudinal groups of 10, 22 and 35 cm. The results showed significant differences in protein content, fat, moisture and ash content of fish fillets at different weights and lengths (P<0.05). Protein and fat levels were significantly higher in the 100 and 500 g groups than in the 20 g group (P<0.05) and there was no significant difference between the 100 and 500 g groups (P>0.05). Fillet moisture and ash content were significantly higher in the 20 and 100 g weight groups than in the 500 g group (P<0.05). Their values were 10 cm in the group (P<0.05) and there was no significant difference between groups 22 and 35 cm (P>0.05). Fillet moisture and ash content in the 10 and 22 cm lenght groups were significantly higher than those in the 35 cm groups (P<0.05). On the other hand, the results of analysis of fillet composition in male and female showed that protein, fat, moisture and ash content of fish fillets in male and female were not significantly different (P>0.05). In general, we can say that length and weight had significant effect on fillet composition in grass carp, but gender had no significant effect on fillet composition.
_||_