تاثیر نوکلئوتید جیره بر برخی شاخصهای رشد و بقاء و ترکیب لاشه ماهی هامور معمولی (Epinephelus coioides)
محورهای موضوعی : نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری
کلید واژه: رشد, ماهی هامور معمولی, واژههای کلیدی: ترکیب شیمیایی بدن, نوکلئوتید جیره,
چکیده مقاله :
چکیده این پژوهش در تابستان سال1387 در کارگاه تکثیر میگوی پارس آبزیستان در استان بوشهر (شهر دلوار) به مدت 10 هفته (2 هفته سازگاری و 8 هفته پرورش) انجام شد. تاثیر نوکلئوتید جیره در 5 سطح غذایی صفر، 15/0، 25/0، 35/0 و 5/0 درصد از جیره بر شاخص های رشد، بقاء و ترکیب عضله بچه ماهی هامور معمولی (Epinepheluscoioides)با وزن متوسط آغازین 29/0±70/10 گرم و طول 14/0± 8/47 در مخازن 300 لیتری با تراکم ذخیره سازی 15عدد ماهی با سه تکرار در هر تیمار انجام شد. نتایج نشان داد که حداکثر بهبود شاخص های رشد در تیمار 35/0 درصد بود، به طوری که در پارامترهای افزایش وزن بدن، متوسط وزن ثانویه و فاکتور وضعیت با سطوح دیگر دارای اختلاف معنی داری بود. در ارتباط با ترکیب عضله، حداکثر میزان پروتئین در تیمار 15/0 درصد و حداکثر میزان چربی در تیمارهای 15/0 و 25/0 درصد مشاهده شد که اختلاف معنی داری با گروه شاهد داشتند. در مورد میزان خاکستر بین تیمارهای 15/0، 25/0 و 35/0 درصد با گروه شاهد اختلاف معنی داری مشاهده شد. بررسی نتایج نشان داد که نوکلئوتید جیره در سطح 35/0 درصد دارای اثرات مثبت معنی داری بر پارامترهای رشد بوده است.
This research study was conducted in summer 2008 at Abzisytan Shrimp Aquaculture Hatchery Center in Bushehr, "Delvar" for 10 successive weeks (2 weeks for adaptation and 8 weeks for culture). The effects of dietary nucleotide at 5 levels of dietary including 0.0 %( control), 0.15%, 0.25%, 0.35% and 0.5% were investigated on the growth performance, and Whole-Body composition of Epinephelus coioides, with average weight of 10.70±0.29 and length 47.8 ±0.14, and with fifteen juveniles stocked in each tank which were fed by experimental diet. The results showed that SGR had a maximum rate in a 0.35% whilst WG, W2 and CF had a significant difference compared with control treatment. The best value of growth parameters were observed at dietary level of 0.35% nucleotide. Level 0.15% of dietary nucleotide resulted in better whole-body composition. There was a significant difference between %15, %25 and %35 compared with control. It is concluded that dietary with nucleotide positively influenced growth and chemical body composition of Epinephelus coioides.
_||_