شناسایی و بررسی آنزیمی و بیوانفورماتیک باکتری های تولید کننده آنزیم پپتیداز
محورهای موضوعی : میکروب شناسی مولکولی
مجتبی مرتضوی
1
,
Masoud Torkzadeh-Mahani
2
,
safa lotfi
3
,
محمود ملکی
4
,
مهدی رحیمی
5
,
بتول خانی
6
1 - گروه بیوتکنولوژی، پژوهشکده علوم محیطی، پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته،
2 - Graduate University of Advanced Technology
3 - graduate university of advanced technologh
4 - گروه بیوتکنولوژی، پژوهشکده علوم محیطی، پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته،
5 - دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان
6 - دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان
کلید واژه: آنزیم پروتئاز, آنزیم پپتیداز, ژن 16srRNA, درخت فیلوژنتیک, BIBI, تجزیه و تحلیل بیوانفورماتیک,
چکیده مقاله :
سابقه و هدف: آنزیم پروتئاز در گروه هیدرولازهای مورد استفاده در صنایع مختلف از جمله مواد شوینده، نساجی و غیره طبقه بندی می شود. پروتئازهای میکروبی بسیار مهم هستند زیرا می توانند در شرایط سخت مقاومت کنند. مواد و روشها: در این راستا، نمونههای آب و خاک از زون کرمان جمعآوری شد و پنج باکتری مولد پروتئاز باکتریایی بر روی یک محیط جامد خاص (SMA) بر اساس قطر هاله غربالگری شدند. بهترین گونه باکتری با 16 توالی srDNA مورد بررسی قرار گرفت. در مرحله بعد از پایگاه داده BLAST برای شناسایی گونه ها استفاده شد. میزان فعالیت پروتئاز در دماهای مختلف ارزیابی شد. یافته ها: آزمایشات آنزیمی نشان می دهد که نمونه D دارای فعالیت پروتئاز در محدوده دمایی 25-45 درجه سانتیگراد است. پس از استخراج DNA باکتریایی، پردازش PCR و تعیین توالی اپیدرمی، استافیلوکوکوس ویتولینوس، باسیلوس تویوننسیس، سیتروباکتر جیلینی و استافیلوکوکوس سیوری شناسایی شدند. نتیجه گیری: این تجزیه و تحلیل یک گونه باکتریایی جدید را معرفی می کند که می تواند در زمینه های مختلف صنعتی و بالینی مورد استفاده قرار گیرد.