بررسی بازدارندگی 2 عصاره گیاهی بر حساسیت جمعیتی باکتری کروموباکتریوم ویولاسیوم CV026
محورهای موضوعی : میکروب شناسی محیطی
میلاد مخفیان
1
(دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه بیماری شناسی گیاهی)
نادر حسن زاده
2
(دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه بیماری شناسی گیاهی)
کامبیز لاریجانی
3
(دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه شیمی)
کلید واژه: شوید, ازمک, بازدارندگی, حساسیت جمعیتی, کروموباکتریوم ویولاسیوم CV026,
چکیده مقاله :
سابقه و هدف: بسیاری از باکتری‌ها از مکانیسم حساسیت جمعیتی به منظور انجام فعالیت‌های حیاتی خود مانند بقا، تحرک، تولید بیوفیلم، فاکتورهای بیماری‌زایی و غیره استفاده می‌نمایند. هرگونه اختلال در این سیستم ارتباطی سلول به سلول، موجب ناتوانی باکتری‌ها در انجام وظایف ذاتی خود از جمله بیماری‌زایی می‌گردد. این مطالعه با هدف ارزیابی تأثیر عصاره‌های گیاهی ازمک و شوید بر روی خاصیت حساسیت جمعیتی باکتری کروموباکتریوم ویولاسیوم CV026 انجام گردید. مواد و روش‌ها: گونه‌های گیاهی ازمک و شوید از حاشیه اطراف مناطق کشاورزی و مزارع تجاری شهر ارومیه جمع آوری گردید. عصاره گیری به کمک حلال‌های آلی اتانول 96%، ان- هگزان و متانول انجام شد. به منظور ارزیابی میزان خاصیت باکتری کشی و کاهش ویولاسئین به ترتیب از آزمون‌های ضدمیکروبی و آزمون ضدحساسیت جمعیتی استفاده گردید. همچنین بازدارندگی قدرت بیماری‌زایی به واسطه خاصیت ضد حساسیت جمعیتی و القای اسیل هموسرین لاکتون توسط سویه پکتوباکتریوم کاراتووروم زیرگونه کاراتووروم نیز مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: نتایج به دست آمده در این مطالعه نشان داد که هر دو عصاره گیاهی مورد بررسی به صورت معنی داری دارای خاصیت ضدحساسیت جمعیتی می‌باشند. به طوری که میزان این ویژگی در گیاه ازمک کمتر از گیاه شوید بود. همچنین این دو گیاه دارای خاصیت باکتری کشی نیز بودند به طوری که میزان آن در گیاه ازمک بیش از گیاه شوید گزارش گردید. نتیجه گیری: با توجه به کاهش میزان ویولاسئین تولیدی سویه CV026 ناشی از اثرات ضد حساسیت جمعیتی عصاره‌های گیاهی ازمک و شوید، می‌توان از این ترکیبات گیاهی به عنوان روشی مناسب در راستای مبارزه با باکتری‌های بیماری‌زا بدون ایجاد مقاومت استفاده نمود.
Background and Objectives: Many bacteria utilize quorum sensing mechanism in order to coordinate their vital functions such as survival, motility, production of biofilm, pathogenicity factors, etc. Interfering with the complicated cell-to-cell communication system paralyses bacterial calls to perform their different indigenous functions like pathogenicity. In this study interfering effects of two distinguished plant extracts, whitetop and dill, on bacterial quorum sensing of Chromobacterium violaceum CV026 was evaluated. Materials and Methods: Whitetop and dill plant species were collected from the surrounding agricultural areas and commercial fields of Urmia City. The collected plants were extracted using three organic solvents, 96% ethanol, n-hexane and methanol. The Antimicrobial susceptibility and anti-quorum sensing bioassays were then performed to find out their bactericidal property and depletion of violacein, respectively. Furthermore, the assays regarding pathogenicity suppression using anti-quorum sensing activity and acyl homoserine lactone induction through Pectobacterium carotovorum subsp. carotovorum strain were carried out. Results: Based on the results, both of the plant extracts possess meaningful anti-QS activities; however, the proportion of the activity in whitetop was fewer than dill. Furthermore, the aforementioned plant extracts had bactericidal activity in which whitetop had more proportion in comparison to dill. Conclusion: Due to decrease in the production level of violacein by CV026 as a result of the anti-quorum sensing activity of whitetop and dill extracts, application of the extracts can be considered as an appropriate approach for controlling bacterial pathogens without developing resistance.