مطالعه اثر باکتری ﭘروبیوتیک لاکتوباسیلوس ﭘلانتاروم بر استافیلوکوکوس اورئوس تولید کننده اسلایم
محورهای موضوعی : فراورده های آبزینازیلا ارباب سلیمانی 1 , مریم مهدوی 2
1 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان
2 - گروه میکروبیولوژی
کلید واژه: لاکتوباسیلوس پلانتاروم, استافیلوکوکوس اورئوس, اسلایم,
چکیده مقاله :
امروزه محققین معتقدند که با جلوگیری ازمرحله اتصال باکتری های بیماریزا به سلول میزبان می توان از ایجاد بیماری ممانعت کرد. یکی از راه های موثر در این امر استفاده از میکروارگانیسم های مفید بومی محصولات لبنی نظیر لاکتوباسیلوس های ﭘروبیوتیکی است. هدف از این مطالعه بررسی اثر با کتری ﭘروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم بر استافیلوکوکوس اورئوس تولید کننده اسلایم بود. 30 نمونه استافیلوکوکوس اورئوس از نظر تولید اسلایم و و وجود ژن های icaA وicaB موثر در تولید آن به ترتیب با روش های کنگو رد آگار اصلاح شده وPCR بررسی شدند. بررسی قدرت تولید بیوفیلم باکتری های بیماریزا با روش میکروتیتر پلیت 96 خانه ای انجام شد. اثر ضدمیکروبی کشت کامل لاکتوباسیلوس ﭘروبیوتیکی با استفاده از روش کشت دو لایه اصلاح شده بررسی شد. تجمع پذیری لاکتوباسیلوس پلانتاروم باباکتری پاتوژن با استفاده از روش کواگریگیشن انجام شد. اثر ضد اتصالی باکتری ﭘروبیوتیک بر استافیلوکوکوس اورئوس با روش میکروتیتر پلیت 96 خانه ای بررسی شد. نتایج نشان داد که 90درصد از سویه ها اسلایم قوی و 60درصد آن ها بیوفیلم قوی تولید کردند .درصد فراوانی icaA و icaB به ترتیب برابر 60درصد و 50درصد بود. میانگین قطر هاله عدم رشد 30 نمونه استافیلوکوکوس اورئوس در حضور باکتری پروبیوتیک حدود 35 میلیمتر بدست آمد. میانگین درصد تجمع پذیری لاکتوباسیلوس پلانتاروم و اثر ضد اتصالی سوپرناتانت آن با استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب 43 درصد و 57 درصد بدست آمد. .با توجه به نتایج به دست آمده، لاکتوباسیلوس پلانتاروم در جلوگیری از اتصال، تشکیل بیوفیلم و بیماریزایی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس دارای اثرات چشمگیری است و می تواند کاندید درمانی مناسبی باشد.
The present study was conducted with the aim of evaluating the antibiotic resistance pattern of Bacillus cereus in ice cream, cake, cheese, and infant formula. For this purpose, 600 samples were prepared from food sales centers in Tehran and transferred to the quality control laboratory of the Faculty of Veterinary Medicine of Tehran University of Medical Sciences and cultured on the special culture medium of Bacillus cereus, MYP, which contained polymyxin B supplement and egg yolk. Then, from the pink colonies, gram staining and catalase test were performed and the sensitivity of the isolated bacteria to ampicillin, penicillin, vancomycin, cefazolin, methicillin, cefixime, sulfamethoxazole, trimethoprim, chloramphenicol, cefepime and tetracycline was evaluated based on the disc diffusion method. According to the results, no contamination with B. cereus was observed in any of the cake, cheese and ice cream samples. However, out of 150 infant formula samples, 30 samples were infected with B. cereus (18 samples < 10 CFU/g, 7 samples had 10-102 CFU/g, and 5 samples>102 CFU/g). B. cereus isolated from infant formula has the highest sensitivity to vancomycin (67.76%), tetracycline (70%), and chloramphenicol (33.63%) antibiotics and had the highest level of resistance to penicillin (100%), cefixime antibiotics (100%) and ampicillin (67.96%). The general results indicated a significant prevalence of B. cereus in the tested milk, which due to the growing trend of using milk powder and more importance to the quality and health evaluation of milk powders for consumption, contamination investigation and preventive approaches should be given more attention.
_||_