کنترل کیفیت فرآیند چند مرحله ای تصفیه شکرخام
محورهای موضوعی : میکروبیولوژی مواد غذاییمسعود هنرور 1 , وحید خداکرمی 2 , فرزاد علیجانی 3
1 -
2 -
3 -
کلید واژه:
چکیده مقاله :
چکیده مقدمه: اکثر محصولاتی که امروزه تولید می¬شوند نتیجه فرآیندهای چندمرحله¬ای هستند، به این معنی که فرآیندهای چند متغیره¬ای هستند که طی چندین مرحله متوالی انجام می¬شوند که در هر مرحله یک یا چندین مشخصه کیفی مختلف مطابق با مشخصات فرآیند می¬تواند جهت کنترل کردن انتخاب شوند. هدف از انجام این تحقیق تعیین پارامترهای موثر بر کیفیت محصول شکر سفید و ارایه یک مدل برای پیش بینی کیفیت محصول تولیدی می باشد. مواد و روش¬ها: در دوره یک ماهه خط تصفیه شکرخام در کارخانه قند همدان تحت بررسی قرار گرفته است. کلیه متغیرهای کیفی موثر در تصفیه شکرخام و تولید شکر سفید اندازه¬گیری و بر اساس مدل دارای خودهمبستگی علاوه بر پارامترهای خود فرآیند، تحلیل رگرسیونی برای ارزیابی کیفیت محصول تولیدی بعمل آمده است. یافته¬ها: یک روش مناسب برای کنترل کیفیت آماری فرآیند چندمرحله¬ای تصفیه شکر خام بر مبنای نمودار علت معلولی، روابط خودهمبستگی و نمودارهای کنترل ایجاد شده است که با استفاده از تحلیل رگرسیونی می¬توان کیفیت شکر تولیدی را در حین فرآیند، ارزیابی کرد و بدین وسیله با اقدام اصلاحی از تولید شکر نامرغوب جلوگیری نمود. با استفاده از این روش و پیاده سازی آن می¬توان شکر سفید را با توجه به کیفیت مواد اولیه در کیفیت¬های دلخواه برای نیاز نهایی گوناگون تولید کرد. نتیجه گیری: نتایج ارزیابی نشان می دهد در بین متغیرهای مورد بررسی بیشترین ضریب همبستگی بین pH پخت دوم، قند ملاس، بریکس شربت خام با کیفیت شکر سفید (مجموع پوآن) می¬باشد. همچنین برای مشخصه کیفی محصول (مجموع پوآن) خودهمبستگی وجود دارد. واژه¬های کلیدی: پوآن های برانشویک، تحلیل رگرسیونی، خودهمبستگی، شبکه بیزین، شکر خام