نشانگر رنگی جدید بر پایه نانوفیبر سلولز به منظور پایش فساد گوشت
محورهای موضوعی : بهداشت مواد غذایی
اسماء وردیان
1
(گروه پژوهشی ایمنی و کنترل کیفیت مواد غذایی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران.)
الهام شیخ زاده
2
(گروه پژوهشی ایمنی و کنترل کیفیت مواد غذایی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران.)
کلید واژه: گوشت, کورکومین, فساد, نانوفیبر, تازگی,
چکیده مقاله :
امروزه سنسورهای رنگسنج به عنوان نشانگرهای بستهبندی مواد غذایی با هدف تضمین ایمنی و کنترل کیفیت در صنایع غذایی بسیار مورد نیاز میباشند. دستیابی به نشانگری ارزان، کارا و زیستسازگار در محصولات غذایی همچنان چالش میباشد و کاربرد بسترهای زیستی اصلاح شده با رنگدانههای طبیعی و حساس به فساد موثر میباشد. این مطالعه با هدف ایجاد یک نشانگر رنگسنج برای پایش تازگی گوشت گوساله چرخکرده انجام شد. سنسور رنگسنج طراحی شده با تثبیت کورکومین در اسکلت سه بعدی نانوفیبر سلولز سنتز شده توسط باکتری تهیه شد. تصاویر میکروسکوپی الکترونی روبشی تثبیت موفق کورکومین در ساختار نانوفیبر و حفظ ساختار فیبری آن تائید میکند. نشانگر رنگسنج تغییر رنگ محسوسی در pH 12-2 را نشان میدهد. همچنین پاسخ این نشانگر به حضور گاز آمونیاک با تغییر رنگ همراه بود. این سنسور یا نشانگر رنگسنج بر پایه کورکومین و نانوفیبر سلولزی توانایی پایش تازگی گوشت گاو چرخکرده را در حین نگهداری در یخچال از طریق تغییرات رنگ زرد به نارنجی را دارد.
_||_