بررسی انواع مواد ضدمیکروبی موثر در بستهبندی و امنیت مواد غذایی
محورهای موضوعی : مجله فرآوری و ایمنی مواد غذاییجواد بدرلو 1 , مهدی رسولی 2 , سروه احمدی 3
1 - دانشجوی کارشناسی ارشد گروه ترویج و آموزش کشاورزی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
2 - استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
3 - استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
کلید واژه: امنیت غذایی, ضد میکروب, بسته بندی, مواد غذایی,
چکیده مقاله :
بستهبندی مواد غذایی منجر به حفظ محصولات در فضایی ایمن و تسهیل حمل و نقل و نگهداری آن یا با جلوگیری از آلودگی شیمیایی و افزایش عمر مفید محصولات غذایی، راحتی را برای مصرفکنندگان فراهم میکند. برای بستهبندی مواد غذایی از انواع مواد مختلف از جمله پلاستیک، شیشه، فلزات و کاغذ و کامپوزیت آنها استفاده میشود و گاهی به آن موادی برای افزایش پایداری محصول اضافه میکنند. با توجه به افزایش آگاهی مصرفکنندگان و اهمیت انتقال مواد مضر از بستهبندی مواد به ماده غذایی نگرانی بیشتری در مورد استفاده از هر نوع ماده بستهبندی وجود دارد. استفاده از روشهای مناسب که ضامن تولید، عرضه و مصرف غذای سالم در طول زنجیره غذا باشد و وجود نظام ایمن و کنترل مؤثر ماده غذایی موجب ارتقا بهداشت، سلامت و افزایش بهرهوری اقتصادی میگردد. در بستهبندی مواد غذایی، ایمنی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. ایمنی بستهبندی شامل کنترل ورود ترکیبات مضر از بستهبندی به ماده غذایی است. برهمکنش بین بستهبندی ماده غذایی و نفوذ ترکیبات مهاجر مانند پلاستی سایزرها، پایدارکنندههای حرارتی، آنتیاکسیدانها، حلالها، مونومرها و الیگومرها و آلایندههای حاصل از تجزیه مونومرها، مواد افزودنی و آلایندههای محیطی موجب تغییر ویژگیهای حسی ماده غذایی میگردد. فاکتورهای تأثیرگذار بر مهاجرت شامل ماهیت ماده غذایی، نوع، زمان و دمای تماس، ماهیت ماده بستهبندی، ویژگیهای مواد مهاجر و مقدار آن در بستهبندی است که در پژوهش پرداخته شده است.
Food packaging leads to the preservation of products in a safe environment and facilitates its transportation and storage, or by preventing chemical contamination and increasing the useful life of food products, it provides convenience to consumers. Various materials are used for food packaging, including plastic, glass, metals, paper, and their composites, and sometimes they add materials to increase the stability of the product. Due to the increasing awareness of consumers and the importance of transferring harmful substances from packaging materials to food, there is more concern about the use of any type of packaging material. The use of appropriate methods that guarantee the production, supply and consumption of healthy food along the food chain and the existence of a safe system and effective control of food will improve health and increase economic productivity. In food packaging, safety is very important. Packaging safety includes controlling the entry of harmful compounds from the packaging into the food. The interaction between food packaging and the penetration of immigrant compounds such as plasticizers, heat stabilizers, antioxidants, solvents, monomers and oligomers and pollutants resulting from the decomposition of monomers, additives and environmental pollutants changes the sensory characteristics of food. Factors affecting migration include the nature of the food, type, time and temperature of contact, the nature of the packaging material, the characteristics of the migrating material and its amount in the packaging, which are discussed in the research.
_||_