مطالعه میزان شیوع آلودگی گوشتهای گاو تازه عرضه شده در سطح شهرستان سنندج به سالمونلا انتریتیدیس و تایفی موریوم، سال91
محورهای موضوعی : علوم و صنایع غذایی
هیوا کریمی دره آبی
1
*
,
فرزین اسماعیل پور
2
,
کیوان ابراهیمی محمدی
3
1 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سنندج، استادیار گروه بهداشت مواد غذایی، سنندج ، ایران.
2 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دامغان، ایران
3 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مهاباد، استادیار گروه علوم صنایع غذایی، مهاباد، ایران
کلید واژه: Multiplex PCR, سالمونلا تایفی موریوم, گوشت گاو, سالمونلا انتریتیدیس,
چکیده مقاله :
سالمونلا یکی از مهمترین عوامل عفونت غذایی است که میتواند عوارض مختلفی را در دستگاه گوارش ایجاد کند. گوشت به عنوان یکی از مهمترین عوامل انتقال عفونت سالمونلایی در انسان شناخته شده است. در این مطالعه برای بررسی میزان آلودگی سالمونلایی، 60 نمونه گوشت گاو تازه توزیع شده در سطح قصابیها و فروشگاههای عرضه گوشت سنندج در شرایط استریل نمونهبرداری شده و برای جداسازی سالمونلا کشت داده شده و نتایج با استفاده از PCR مورد ارزیابی قرار گرفت. به منظور تشخیص تائیدی کلنیهای جداسازی شده به عنوان جنس سالمونلا و تفریق گونههای تایفی موریوم و انتریتیدیس با استفاده از روش Multiplex-PCR از سه جفت پرایمر شامل 138S،S141 اختصاصی ژن InvA، پرایمرهای Flil5، Tym اختصاصی ژن fliC و پرایمرهای Prot6e-5 ، Prot6e-6 اختصاصی ژن Prot6E به ترتیب اختصاصی جنس سالمونلا، گونههای تایفیموریوم و انتریتیدیس مورد استفاده قرار گرفت. در مجموع نتایج حاصل از کشت میکروبی 12 نمونه (20%) آلوده به سالمونلا بودند، در حالی که بر اساس آزمایش PCR روی جدایههای حاصله در نهایت 7 مورد (6/11%) از نمونهها آلوده به سالمونلا تشخیص داده شدند. 4 مورد (6/6%) از نمونهها آلوده به سالمونلا تایفی موریوم تشخیص داده شدند و از هیچکدام از نمونهها سالمونلا انتریتیدیس جدا نشد (0%). این مطالعه نشان داد که میزان شیوع آلودگی سالمونلایی در گوشت تازه گاو توزیع شده در سطح سنندج بالا میباشد.
Salmonella infection is among the main food-borne gastrointestinal disease. Meat has been recognized as a major source of human illness caused by Salmonella serovars. The presence of Salmonella was detected in 60 samples of fresh beef from retailsof Sanandaj. The presence of Salmonella was assessed by conventional culture method and confirmed by PCR assay. To confirm the identification of isolated colonies as Salmonella spp. and determining serovars as typhimuriumand enteritidisserovars, a multiplex PCR assay, using three pairs of primers were employed. S141 and S139 for InvAgene, specific for the genus of Salmonella, Fli15 and Tym for FliCgene, specific for typhimurium serovar and Prot6e-5 and Prot6e-6 for Prot6E gene, specific for Enteritidisserovar.12 samples 20% were determined as contaminated with Salmonella sppwith microbial culture method but with PCR method only seven samples 11.66% were confirmed. 4 samples (6.6%) of isolated colonies were confirmed as SalmonellaTyphimuriumand any number of isolated colonies were confirmed as Salmonella Enteritidis , the other isolated colonis were belong to other salmonella serovars. This study showed a relatively highprevalence of salmonella in fresh beef from Sanandaj.