تاثیر تشعشعات فرابنفش بر تجزیه تدریجی اتیون در پسته
محورهای موضوعی : حشره شناسی و سایر بندپایانسهراب ایمانی 1 , آرزو پژمان 2 , هادی استوان 3 , شهرام حسامی 4
1 - استادیار ،گروه حشره شناسی ،دانشکده کشاورزی،دانشگاه آزاد اسلامی،واحد علوم وتحقیقات تهران.
2 - دانشجوی دکتری حشره شناسی،گروه حشره شناسی ،دانشکده کشاورزی،دانشگاه ازاد اسلامی واحد علوم وتحقیقات فارس ،شیراز.گروه حشره شناسی ،دانشکده کشاورزی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز
3 -
4 - استادیار،گروه حشره شناسی،دانشکده کشاورزی،دانشگاه ازاد اسلامی،واحد شیراز
کلید واژه: Pistachio, پسته, اشعه فرابنفش, واژههای کلیدی :اتیون, Keywords: ethion, uv radiation,
چکیده مقاله :
اتیون یک حشره کش طیف وسیع است که معمولا برای کنترل آفات پسته(Pistacia Vera L. )مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده گسترده از آفتکشها روی میوه پسته نگرانی زیادی را در مورد باقیمانده آفتکش ها به وجود آورده است.در این مطالعه اشعه UV و فوتوکاتالیست TIO2 به عنوان عوامل تجزیه کننده ، جهت تجزیه تدریجی اتیون مورد استفاده قرار گرفتند.آزمایش در دو حالت اسپری آفتکش بر کاغذ صافی و میوه پسته انجام شد.براساس یکسری پیش آزمایش ،کاغذهای صافی آغشته به اتیون در زمانهای مناسب (5 ، 10 و 20 ساعت )داخل راکتور در معرض اشعه یو وی قرار گرفتند و پس از خارج شدن باقیمانده آفتکش روی انها اندازه گیری شد.درصد تجزیه اتیون در زمانهای یادشده به ترتیب (9.29، 24.77 و 33.49 درصد) تعیین گردید.در نهایت 2 لامپ UV در حضور و عدم حضور TIO2(200mg/ml) برای تجزیه تدریجی اتیون در میوه پسته استفاده شدند.همه تیمارها بازده متعادلی برای حذف اتیون از کاغذ صافی و میوه پسته داشتند. بازده به طور مثبت متاثر از تعداد لامپ uv و حضور TIO2 بود.اگر چه این آزمایش پتانسیل مثبت اشعه UV و TIO2را در تجزیه تدریجی اتیون در پسته نشان داد لذا مطالعات آتی برای بهینه سازی شرایط تجربی در تجزیه تدریجی لازم است.
Ethion is a broad-spectrum pesticide commonly used for control of insects on pistachio (Pistacia vera L.). The extensive use of pesticides on pistachio fruits has raised concerns about pesticide residues. In this study, used UV radiation and TiO2 photocatalyst as decomposing agent to evaluate the rate of ethion degradation . The experiment in two modes,ethion spray on filter paper and pistachio fruit was conducted. Based on a series of pre-tests, the Filter papers were treated with ethion,they were exposed to radiation inside the reactor at appropriate time(5,10 and 20 hour).then pesticide residues were determinded on them.ethion degradation percentage respectively were(9.29,24.77and33.49%)at desired time.Additionally, two UV lamps in absence or presence of TiO2(200 mg/mL) were used to degradade ethion residue from pistachio fruits. All treatments had moderate efficiency for ethion removal from both filter papers and pistachio fruits. The efficiency was positively affected by time of exposure, number of UV light sources, and presence of TiO2. Although, this study showed the potential of UV radiation and TiO2 for ethion degradation from pistachio fruits, further studies are needed to optimize the experimental condition for enhancing the degradation efficiency
_||_