مدیریت در قرآن کریم
محورهای موضوعی : مدیریت آموزشی
کلید واژه: مدیریت, رهبری, قرآن, ویژگی ها,
چکیده مقاله :
مدیریت به صورت کلی از دشوارترین و در عین حال از ظریف ترین کارهای انسانی است که برای خود ویژگیهایی دارد. چه بسا فقدان یکی از این خصوصیات، مایه رکود کار و نابسامانی اوضاع قلمرو مدیریت میشود. افراد ناوارد، مدیریت را کاری ساده تلقی میکنند و تصور میکنند تنها داشتن مدرک مدیریت برای مصدر کار شدن کافی است و در چشم انداز این گروه، مدیران لایق بر سر هر کوی و برزن، به فراوانی پیدا میشوند، در صورتی که از نظر کارشناسان مسائل مدیریت، واقعیت به گونه ای دیگر است. مدیر شایسته و کارساز کمتر از آن است که تصور می شود و راز آن این است که بخشی از ویژگیهای مدیریت، موهبتی است که باید آفرینش در نهاد انسان به ودیعت بگذارد و هرگز با آموزش و دوره دیدن و درس خواندن، قابل تحصیل نیست. ما در مجموعه یادداشتهایی درباره شرایط عمومی مدیریت سخن میگوییم و از شرایط مدیریتهای صنفی چون مدیریت بیمارستان، مدیریت ارتش، سخن به میان نمیآوریم و تا آنجا که امکان دارد به گزیده گویی میپردازیم و اعتراف میکنیم که در این نوشتار بخشی از شرایط لازم را متذکر شده ایم.
Management in general is one of the most complicated and delicate activities of human beings which has its own features. Naïve people think that management is a very simple activity and having a related degree suffices. These kinds of people think that qualified managers can be found anywhere. While, according to the experts this belief is totally rejected. The secret of being a qualified manager is a bless which is granted by the creation and it cannot be acquired by passing some courses. We take some notes to mention the general terms of management. I this paper, the professional management like, managing hospitals, army is not our concern. Only the highlights of management will be taken into consideration as part of required terms for management.
-قرآن مجید.
-نهج البلاغه، فیض الاسلام، (1379)، قم: انتشارات فیض الاسلام، چاپ بیستم.
-ابراهیمی، محمدحسین. (1375)، مدیریت اسلامی، قم: حوزه علمیه قم، دفتر تبلیغات اسلامی، مرکز انتشارات.
-افجه ای، علی اکبر. (1369)، مدیریت اسلامی، تهران: جهاد دانشگاهی (دفتر مرکزی) بخش فرهنگی.
-افجه ای، علی اکبر. (1373)، مدیریت اسلامی، تهران: جهاد دانشگاهی، موسسه انتشارات.
-باهنر، محمدجواد. (1373)، مواضع ما در ولایت و رهبری (به ضمیمه بحثی پیرامون معاد)، تهران: دفتر فرهنگ اسلامی، دفتر تدوین و نشر آثار شهید باهنر.
-بهشتی، محمد. (1376)، حکومت در اسلام، تهران: سروش.