بررسی اثر نور قرمز وسفید برساختاررویشی گیاه خربزه (Cucumis melo L.)
محورهای موضوعی : زیست شناسی سلولی تکوینی گیاهی و جانوری ، تکوین و تمایز ، زیست شناسی میکروارگانیسم
کلید واژه: Cucumis melo, ساختاررویشی, نورسفید, نورقرمز,
چکیده مقاله :
خربزه از خانواده کدوئیان (Cucurbitaceae) با نام علمیvar.indorusCucumis meloمیباشد. این گیاه دارای بتاکاروتن بالا، ویتامین A وB، پتاسیم و آب فراوان میباشد. اهداف این پژوهش بررسی ساختار تشریحی، ویژگیهای تکوینی اندامهای رویشی گیاه خربزه تحت تاثیر نور طبیعی، نور قرمز و نور سفید است.این پژوهش برای اولین بار در داخل دستگاه تراریوم انجام شده است. بررسی اندامهای رویشی شامل ریشه،ساقه،برگ، رگبرگ اصلی،باتثبیت نمونههادرمحلول اتانول وگلیسیرین GA))،تهیه برش دستی ورنگآمیزی مضاعف آبی متیل کارمن زاجی انجام شد.بررسی ساختارتشریحی اندامهای رویشی با استفاده ازتثبیت نمونههادرفیکساتور F.A.A گذراندن مراحل آمادهسازی برای قالبگیری درپارافین،برشگیری با دستگاه میکروتوم،رنگآمیزی برشها با هماتوکسیلین ائوزین،مشاهده برشها بامیکروسکوپ نوری انجام شد و از نمونههای مناسب عکس تهیه شد .براساس نتایج حاصل از این بررسی، در گیاهان تیماردهی شده با نور سفید و قرمز، کاهش دستجات متازایلم در ریشه و افزایش دستجات متازایلم در ساقه نسبت به گیاه شاهد مشاهده شد. در گیاهان تیماردهی شده با نور سفید و قرمز نسبت به گیاه شاهد، بخش مغز تجزیه شده است. در گیاهان تیماردهی شده با نور سفید و قرمز نسبت به گیاه شاهد ساختار برگ بصورت همگن بود. سلولهای بافت زمینهای در رگبرگ اصلی گیاه تیماردهی شده با نور قرمز نسبت به گیاه شاهد، دهیدراته شده بود.
Melon of the Cucurbitaceae family (Cucurbitaceae) with the scientific name Cucumis melo is to var.indorus. This plant has a high beta-carotene, vitamin A and B, potassium and water is abundant. The objectives of this study was to evaluate anatomical, genetic features melon vegetative organs affected by natural light, red light and white light. This study was conducted for the first time inside terrariums. The survey of vegetative organs, including roots, stems, leaves, main vein, with fixation of ethanol and glycerine, slices manual color blue double staining was performed methyl Carmen Zaji. The study of structure vegetative organs investigated using a sample fixation F.A.A passing the preparation for molding, cutting with a microtome, sections stained with Hematoxylin and Eosin and sections were observed and the appropriate samples were taken photos. The results of the study, treatment Plants with red and white light, reducing metaxylem at the root bundles and bundles metaxylem increased was observed in the stem of the plant. Treatment plants with white and red light than control plants, part of the pith was degenerated. Treatment plants with white and red leaves on a homogeneous structure were compared to control plant. Treatment of the underlying tissue cells in the main vein plant with red light than control plants was dehydrated.
[1] اجتهادی، ح. عراقی شهری، م. لاهوتی، م. و قاسمزاده، ف. 1393. بررسی اثر غلظتهای مختلف آنتیموان بر برخی شاخصهای بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی گیاه هندوانه .(CitrulluslanatusThunb.)نشریه علوم باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد، جلد28، شماره1، ص61-54.
[2] ستایشمهر، گنجعلی. 1392. بررسی اثرات تنش خشکی بررشد و خصوصیات فیزیولوژیکی گیاه شوید (Anethumgraveolens L.)، مجله علوم باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد، جلد27، شماره1، ص35-27.
[3] عطری، 1370، ارگانوژنز و مورفوژنز گیاهی. انتشارات جهاد دانشگاهی ارومیه.
[4] مجد، جعفری. 1392. اثرتنششوریبررشداندامهایرویشیپونهمعطرMenthapullegiumL،فصلنامه پژوهشهای علوم گیاهی، سال هشتم، شماره 2.
[5] مجد، داور. 1384. بررسی اثرکلرور سدیم، بر جوانهزنی، رشد و نمو و بررسی تشریحی تکوینی دانه رستها و مریستم راسی ساقه در گیاه سویا. پایاننامه کارشناسی ارشد، دانشگاه تربیت معلم تهران.
[6] مجد، رحمانی، مهرابیان. 1387، بررسیهای تشریحی، تکوینی، کاریولوژیک و خواص ضد سرطانی و آنتیاکسیدانی گیاه Berberisintegrrima، پایاننامه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال.
[7] مظفریان، ولی ا...، 1373، ردهبندی گیاهی، نشر دانش امروز، جلد2.
[8] Alvarado-Casillas, Ibarra-Sanchez, Rodriguez-Garcia, Martinez Gonzales and Castillo. 2007. Comparison of rinsing and sanitizing procedures for reducing bacterial pathogens on fresh cantaloupes and bell peppers. Journal of Food Protection 70: 655-660.
[9] Anonymous, 2006. Agricultural Scientific Information and Documentation Center htpp://agrisis.org.
[10] Arbabian, Tajik Esmaili, &JafariMarandi,S.2011.Effect of Fluoride on anatomical structure of vegetative organs in Phaseolus vulgaris L. Journal of Plant Biology, 3rd Year, No. 9.
[11] Creasy, Creasy. 2009. Crop production science in horticulture Grapes. Oxford University.
[12] Damian. Allen, Salvador Nogues and Neil Baker. 1998. Ozone depletion and increased UV-B radiation: is there a real threat to photosynthesis? Journal of Experimental Botany, Vol. 49 (328): 1775-1788.
[13] Ghorbanli, Mahdavian, Kalantari and Mohamadi.2006.The effect of different bands of ultraviolet radiation on morphological and physiological parameters in Pepper (Capsicum annuum L.). Journal of Biology, vol.19.No.1.
[14] Goffner. D. 2006. Galactoglucomanans Increase Cell Population Density and Alter the Protoxylem /MeaxylemTracheary Element Ratio in Xylogenesic Culture of Zinnia. 21 (3): 167-157.
[15] Hiroshi Shimizu, Yuta Saito, Hiroshi Nakashima JuroMiyasaka, KatsuakiOhdoi. 2011." Light Environment Optimization for Lettuce Growth in Plant Factory".
[16] Jafari, Niknam, Peyvandi&Sharifniya, 2011. The survey of anatomical structure of vegetative organs in Ziziphusjujube.Journal of Developmental Biology, vol. 3. No. 10.
[17] JeongWookHeo, Yong Beom Lee, Hea Son Bang, Seung Gil Hong, and Kee Kyung Kang. 2011." Supplementary Blue and Red Radiation at Sunrise and Sunset Influences Growth of Ageratum, African marigold, and Salvia Plants".Korean Journal of Environmental Agriculture, Vol. 30, No. 4, pp. 382-389.
[18] Liu Xiaoying, GuoShirong, Chang Taotao, XuZhigang and TakafumiTezuka. 2012. "Regulation of the growth and photosynthesis of cherry tomato seedlings by different light irradiations of light emitting diodes (LED)". African Journal of Biotechnology Vol. 11(22), pp. 6169-6177.
[19] Majd, Saffari, Mehrabian, &Jonobi,2011. The study of developmental Stages of vegetative and reproductive organs in Vitisvinifera L.(shahani grape). Journal of Developmental Biology,vol.3.No.10.
[20] Ming-Chang Wu, Chi-Yao Hou, Chii-Ming Jiang, Yuh-Tai Wang, Chih-Yu Wang, Ho-Hsien Chen, Hung-Min Chang, 2007."A novel approach of LED light radiation improves the antioxidant activity of pea seedlings". Food Chemistry,101:1753–1758.
[21] Robinson and Decker-Walters, 1997. Cucurbits. Cab International, pp: 226.
[22] Rowe, Farr, Richards.1994. Effects of foliar and root applications of methanol or ethanol on the growth of tomato plants (Lycopersiconesculentum.L). New Zealand J. Crop Horti. Sci. 22, 335-337.
[23] Staxe,Bergounioux, Bornman.1993. Effect of ultraviolet radiation on celldivision andmicrotubule organization in Petunia hybrid protoplasts. Protoplasma. 173: 70-6.
[24] Tevini, Iwanzik W.1986. Effects of UV-B radiation on growth and development of cucumber seedlings. In: Worrest RC, Caldwell MM, eds. Stratospheric ozone reduction, solar ultraviolet radiation and plant life, vol. G8. Berlin: Springer-Verlag. 271-85.
[25] Weaver. R.1976. Grape Growing.A wiley Inter Science publication.