بررسی اثر سویه پروبیوتیک لاکتوکوکوس لاکتیس تولید کننده نایسین بر کاهش تعداد عوامل میکروبی بیماریزا
محورهای موضوعی : پاتوبیولوژی مقایسه ایفهیمه فیروز بخت 1 , ,ودود رضویلر 2 , سید امیرعلی انوار 3
1 - گروه بهداشت مواد غذایی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران ایران
2 - گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
3 - گروه بهداشت مواد غذایی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران ایران
کلید واژه: نایسین, لاکتوکوکوس لاکتیس, گوشت مرغ, پروبیوتیک,
چکیده مقاله :
هدف از این مطالعه ارزیابی اثر سویه لاکتوکوکوس لاکتیس (ل. لاکتیس) تولید کننده نایسین بر روی رشد و بقای باکتری های پاتوژن در محیط کشت و گوشت مرغ خام در دمای 12 درجه سانتیگراد بوده است. بدین منظور، تعداد 108×5/1 ل. لاکتیس به محیط کشت و قطعات گوشت مرغ حاوی 105×5/1 از هر سویه پاتوژن تلقیح شد. تعداد باکتری های مورد مطالعه، مقادیر پروتئین و pH در گروه های کنترل و مواجهه در روزهای صفر، سه، پنج و هفت روز پس از تلقیح اندازه گیری شد و نیز وجود ژن نایسین در ل. لاکتیس مورد بررسی قرار گرفت. داده ها نشان داد که ل. لاکتیس اثرات ممانعت کنندگی قابل توجهی (05/0p≤) بر روی پاتوژنهای مورد مطالعه در BHI مایع و گوشت مرغ داشته است. pH گوشت مرغ تلقیح شده با ل. لاکتیس طی 7 روز نگهداری در 12 درجه سانتی گراد به طور معنی داری (05/0p≤) افزایش پیدا کرد و از 1/0±9/5 در روز صفر به 2/0±9/6 در روز 7 رسید. مقدار متوسط پروتئین در گوشت مرغ تلقیح شده با ل. لاکتیس در 12 درجه سانتی گراد از 05/1±93/17 در روز صفر به 25/1±23/14 در روز هفت رسید و این کاهش مقدار پروتئین از نظر آماری معنی دار بود (05/0p≤). با توجه به فراگیر شدن غذاهای پروبیوتیک و بروز پتانسیل مثبت این نوع فراورده های غذایی، مطالعه حاضر نشان داد که ل. لاکتیسهای تولید کننده نایسین میتوانند با جلوگیری از رشد سایر جمعیتهای باکتریایی باعث حفظ تازگی مرغ شده و از فساد آن در اثر افزایش جمعیت باکتری های پاتوژن جلوگیری نمایند.
The aim of this study was to evaluate the effect of bacteriocin-nisin-producing strains of standard pathogenic strains in culture medium and raw chicken meat at 12°C. The number of bacteria studied in the control and experiment groups was measured on days 0, 3, 5 and 7 after inoculation. Protein and pH levels in meat were examined on days 0, 3, 5, 5 and 7 after inoculation and the presence of nisin gene in probiotics were evaluated. The data showed that Lactococcus lactis had significant inhibitory effects (p≤0.05) on the pathogens studied in liquid BHI and chicken meat. The pH of chicken meat inoculated with Lactococcus lactis increased significantly (p<0.05) during 7 days of storage at 12°C, from 5.9 ± 0.1 on day 0 to 6.9± 0.2 on 7th day. The average amount of protein in chicken meat inoculated with Lactococcus lactis at 12°C decreased from 17.93 ± 1.05 on day 0 to 14.23±1.25 on 7th day and this reduction in protein was statistically significant (p<0.05). Regarding to the prevalence of probiotic foods and the emergence of positive potential of this type of food products, the present study showed that lactococcal producing nisin can maintain the freshness of chicken and reduce its spoilage by decreasing population of pathogenic bacteria.
1. Sharma J, Kumar D, Hussain S, Pathak A, Shukla M, Kumar VP, et al. Prevalence, antimicrobial resistance and virulence genes characterization of nontyphoidal Salmonella isolated from retail chicken meat shops in Northern India. Food Control. 2019;102:104-11.
2. Maung AT, Mohammadi TN, Nakashima S, Liu P, Masuda Y, Honjoh K-i, et al. Antimicrobial resistance profiles of Listeria monocytogenes isolated from chicken meat in Fukuoka, Japan. Int J Food Microbiol. 2019;304:49-57.
3. Saud B, Paudel G, Khichaju S, Bajracharya D, Dhungana G, Awasthi MS, et al. Multidrug-resistant bacteria from raw meat of buffalo and chicken, Nepal. Vet Med Int. 2019;2019.
4. Casella T, Nogueira MCL, Saras E, Haenni M, Madec J-Y. High prevalence of ESBLs in retail chicken meat despite reduced use of antimicrobials in chicken production, France. Int J Food Microbiol. 2017;257:271-5.
5. Rahman M, Rahman A, Islam M, Alam M. Antimicrobial resistance of Escherichia coli isolated from milk, beef and chicken meat in Bangladesh. Bangladesh Journal of Veterinary Medicine. 2017;15(2):141-6.
6. Abraham S, O’Dea M, Sahibzada S, Hewson K, Pavic A, Veltman T, et al. Escherichia coli and Salmonella spp. isolated from Australian meat chickens remain susceptible to critically important antimicrobial agents. PLoS One. 2019;14(10):e0224281.
7. Kačániová M, Terentjeva M, Kántor A, Tokár M, Puchalski C, Ivanišová E, editors. Antimicrobial effect of sage (Salvia officinalis L.) and rosemary (Rosmarinus officinalis L.) essential oils on microbiota of chicken breast. Proceedings of the Latvian Academy of Sciences; 2017: De Gruyter Poland.
8. Braïek OB, Smaoui S, Ennouri K, Morandi S, Cremonesi P, Hani K, et al. RAPD-PCR characterisation of two Enterococcus lactis strains and their potential on Listeria monocytogenes growth behaviour in stored chicken breast meats: Generalised linear mixed-effects approaches. LWT. 2019;99:244-53.
9. Akbar A, Sadiq MB, Ali I, Anwar M, Muhammad N, Muhammad J, et al.Lactococcus lactis subsp. lactis isolated from fermented milk products and its antimicrobial potential. CyTA-Journal of Food. 2019;17(1):214-20.
10. Juturu V, Wu JC. Microbial production of bacteriocins: Latest research development and applications. Biotechnology advances. 2018;36(8):2187-200.
11. Melgar-Lalanne G, Rivera-Espinoza Y, Méndez AIR, Hernández-Sánchez H. In vitro evaluation of the probiotic potential of halotolerant lactobacilli isolated from a ripened tropical Mexican cheese. Probiotics and antimicrobial proteins. 2013;5(4):239-51.
12. Todorov S, Botes M, Danova S, Dicks L. Probiotic properties of Lactococcus lactis ssp. lactis HV219, isolated from human vaginal secretions. Journal of Applied Microbiology. 2007;103(3):629-39.
13. Haghshenas B, Abdullah N, Nami Y, Radiah D, Rosli R, Khosroushahi AY. Different effects of two newly-isolated probiotic Lactobacillus plantarum 15HN and Lactococcus lactis subsp. Lactis 44Lac strains from traditional dairy products on cancer cell lines. Anaerobe. 2014;30:51-9.
14. Mills S, Ross RP, Hill C. Bacteriocins and bacteriophage; a narrow-minded approach to food and gut microbiology. FEMS Microbiol Rev. 2017;41(Supp_1):S129-S53.
15. da Costa RJ, Voloski FL, Mondadori RG, Duval EH, Fiorentini ÂM. Preservation of meat products with bacteriocins produced by lactic acid bacteria isolated from meat. J Food Qual. 2019;2019.
16. Castellano P, Belfiore C, Fadda S, Vignolo G. A review of bacteriocinogenic lactic acid bacteria used as bioprotective cultures in fresh meat produced in Argentina. Meat Science. 2008;79(3):483-99.
17. Miranda RO, Campos-Galvão MEM, Nero LA. Expression of genes associated with stress conditions by Listeria monocytogenes in interaction with nisin producer Lactococcus lactis. Food Research International. 2018;105:897-904.
18. Pothakos V, Devlieghere F, Villani F, Björkroth J, Ercolini D. Lactic acid bacteria and their controversial role in fresh meat spoilage. Meat science. 2015;109:66-74.
_||_