افزایش زمان ماندگاری خاویار ایرانی با استفاده از لفاف های نانو نقره برپایه دی اکسید تیتانیوم و تعیین میزان باقی ماندگی ذرات به روش تیتراسیون
محورهای موضوعی : پاتوبیولوژی مقایسه ایسیما مرادی 1 , عباسعلی مطلبی 2 , سیدامیرعلی انوار 3 , حامد اهری 4 , حامد بهشتی هاشیرازی 5 , نور دهر رکنی 6 , نکیسا سهرابی حقدوست 7 , علیرضا مختاری 8 , سوگند وحید 9 , هدی رحمان نیا 10 , نیوشا علیمحمدی 11
1 - عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2 - گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذائی، واحد علوم وتحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
3 - گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذائی، واحد علوم وتحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
4 - عضو هیئت علمی، دانشکده علوم مهندسی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد
5 - عضو هیئت علمی، دانشکده علوم دامپزشکی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
6 - گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذائی، واحد علوم وتحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
7 - گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذائی، واحد علوم وتحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
8 - گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذائی، واحد علوم وتحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
9 - عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
10 - کارشناس ارشد دانشگاه پیام نور استان تهران، تهران، ایران
11 - کارشناس ارشد دانشگاه پیام نور استان تهران، تهران، ایران
کلید واژه: زمان ماندگاری, خاویار ایرانی, تیتراسیون,
چکیده مقاله :
نانوپکیجینگ یکی از راهکارهای جدید بسته بندی برای افزایش کیفیت و امنیت موادغذایی است که استفاده از پوشش های بسته بندی نانو تحولی بزرگ در صادراتمحصولات فسادپذیر است. در این تحقیق تعداد 38 بسته خاویار ( 5گرمی)که به ترتیب 4 بسته در پوشش های عاری از نانو 4 بسته در پوشش های 6000ppm با پایه نانوسیلور و 4بسته در پوشش های 5000ppm با پایه نانوسیلور و 4بسته در پوشش های 4000ppm با پایه نانوسیلور و 4بسته در پوشش های 2000ppm با پایه نانوسیلور و 4بسته در پوشش های 1000ppm با پایه نانوسیلور در دوتکرار مورد بررسی باکتریایی و قارچی قرار گرفتند.بعد از انجام آزمایشات میکروبی و بعد از تهیه گسترش و رنگ آمیزی گرم و تشخیصباکتری گرم مثبت از نظر مورفولوژی بررسی و رنگ آمیزی گرم و برای یررسی بیشترو تعیین نوع باکتری و قارچ بر روی محیط های اختصاصی برده و کشت گردیده شدکه بعد از بررسی 24 ساعت، استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیا کلی و آسپرژیلوسفلاووس و پنی سیلیوم در نمونه های عاری از پوشش نانو مشاهده گردیده شد و لیکن در پوشش پوشش های 5000ppm و 6000 بصورت معنی داری در کاهش رشد قارچی و باکتریایی موثر بوده، در نهایت به روش تیتراسیون به بررسی میزان نقرهموجود در خاویارهای بسته بندی شده پرداخته شد که از طریق تیتراسیون با دستگاهتیترازور و اسید سولفریک غلیظ، میزان باقی ماندگی نقره معادل صفر درصد بود. استفاده از پوشش های 5000ppmو 6000 با pv کمتر از 0/05 بصورت معنی داری در کاهش رشد قارچی و باکتریایی موثر بوده، لذا با توجه به نتایج بدست آمده و عدمرهاسازی ذرات نانو به درون خاویار می توان از این فن آوری جهت افزایش زمانماندگاری این محصول ارزنده وهمچنین ارتقاء صادرات در دنیا استفاده نمود.
Nano-packaging is among the novel packaging technologies used for increasing the quality andsafety of food materials. Nano-coating used in Nano-packaging is an enormous revolution in theexport of spoilable products.In this research, 38 caviar packs (5 gr) including 4 nano-freecoating packs, 4 nano-silver based 6000 ppm coating packs, 4 nano-silver based 5000 ppmcoating packs, 4 nano-silver based 4000 ppm coating packs, 4 nano-silver based 2000 ppmcoating packs, and 4 nano-silver based 1000 ppm coating packs were dually inspected forbacteria and fungi. After microbial examinations and spread preparation and gram coloring anddetecting the gram bacteria in terms of morphology, further inspection for detecting the bacteriaand fungi in specific environments was attempted. After a 24-hour inspection, Staphylococcusaureus and Escherichia coli and Aspergillus flavus and Penicillium were detected in nano-freecoated samples. However, there has been a considerable decrease in fungi and bacterial growthin 5000 and 6000 ppm coatings. Eventually, the silver quantity in caviar packs were measuredby means of titration method and by applying tirazol and concentrated sulphuric acid, and zerosilver leftover content was detected. Moreover, 5000 and 6000 ppm coatings with P<0.05considerably decreased fungi and bacterial growth.As a conclusion, with respect to the achieved results and based on the fact that there is nopenetration of nano particles into caviar, the implemented technology can be used to increase thepreservation of valuable products and enhance the export industry.