بررسی اثرنانوذرات نقره بر زمان ماندگاری زعفران ایرانی با استفاده ازپوشش های بسته بندی نانو103/3 SNP بر خواص میکروبی و رهایش ذرات نانو به محصول نهائی
محورهای موضوعی : پاتوبیولوژی مقایسه ایحامد اهری 1 , امیرعلی انوار 2 , انعام شکری 3 , منصور بیات 4 , فرزاد طلاکش 5 , محمد صادقی 6 , هدی رحمان نیا 7
1 - ندارد
2 - ندارد
3 - ندارد
4 - ندارد
5 - ندارد
6 - ندارد
7 - ندارد
کلید واژه: زعفران, ذرات نانو, بار میکروبی,
چکیده مقاله :
زعفران ایران به عنوان طلای سرخ در بازارهای جهانی حائز اهمیت می باشد .یکی از عوامل اصلی در رقابت بازارهای جهانی پوشش های بسته بندی مرغوبدر جهت تقلیل بار میکروبی محصول و افزایش زمان ماندگاری می باشد در اینتحقیق به روی تعداد 10 بسته 5 گرمی زعفران تهیه شده از فروشگاه هایزنجیره ای و معتبر در سطح شهر تهران آزمون میکروبی برپایه استاندارد 2198(آزمون میکروبی زعفران موسسه استاندارد ایران ) انجام یافته و نسبت بهپوشش های عاری از پوشش نانو که تحت عنوان شاهد بودند، بررسی و مقایسه گردید که در نهایت یکی از انواع پوشش های 3و 5وصفردرصد معادل 4000 PPM توانست بار میکروبی را تا 98 درصد تقیلیل دهد، نتایج فاز دوم طرح نیز ناشی ازعدم رها سازی ذرات نانو به محصول بسته بندی شده نهائی دارد و میزانرهایش گروه های تحت آزمایش بوسیله آزمون تیترینو سنجش گردید که معادل صفر PPM بوده است، در قسمت دوم طرح تحقیقاتی مذکور به بررسی میزان باقی ماندگی ذرات نانو در محصول بسته بندی شده نهائی بعد از زمان های 1 و2و 3ماه انجام گردید که پس از انتقال به آزمایشگاه شیمی مواد غذائی توسطدستگاه اندازه گیری فلزات سنگین (تیترینو مدل 428 ) به بررسی میزان با قی ماندگی ذرات پرداخته شد که نتایج حاکی از باقی ماندگی کمتر از 1PPM در نمونه های تهیه شده بود.
Iran's saffron is known as red gold on international markets and one important factor in thiscompetition is the role of desirable coverage packaging in reducing the load of microbial loadsand increasing the allocated shelf life. This study is based on examination of 10, 5 gram, packsof saffron available in Tehran's well known chain stores that underwent microbial testing basedon 2198 standard of Iranian standard society for the element of covers without Nano coatings astestifiers for the comparison purpose. Finally one of the 3 applied coatings the, cover with 4000ppm percents was able to reduce the microbial load up to 98 percent. The results gained fromsecond phase of the study were based on the non- release of Nano particles into the packagedfinal product which went under Nitrino test which showed 0 percent amount of release.